Follow us

Ριζότο τριών σιτηρών με αστακό

Ριζότο τριών σιτηρών με αστακό

Υλικά

Υλικά

Για τον ζωμό

Έναν αστακό ολόκληρο και κελύφη από 2 αστακούς

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

200 ml λευκό κρασί

3 καρότα

1 κρεμμύδι

1 φινόκιο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Μαύρο πιπέρι σε κόκκους

Για το ριζότο

260 γρ. ρύζι Arborio

70 γρ. σιτάρι

70 γρ. κριθάρι

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 ml Μartini bianco

Εστραγκόν ή μαϊντανό

2 lt ζωμό ψαριού

160 γρ. βούτυρο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον ζωμό: σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τα κελύφη και το πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και στη συνέχεια ρίχνουμε περίπου 4lt νερό ή ζωμό λαχανικών.

Αφήνουμε να βράσει ο ζωμός μέχρι να μειωθεί στα 2/3.

Τέλος, σουρώνουμε τον ζωμό.Ετοιμάζουμε το ριζότο: Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα σιτηρά.

Σβήνουμε με το Μartini bianco και προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό μέχρι να χυλώσει.

Παράλληλα, κόβουμε τον αστακό σε κομμάτια και τον μαγειρεύουμε μαζί με το ριζότο.

Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και εστραγκόν.

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.

σημ.

Αντί για αστακό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαρίδες και αντί για Μartini bianco, ούζο.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και στη συνέχεια ρίχνουμε περίπου 4lt νερό ή ζωμό λαχανικών.

Αφήνουμε να βράσει ο ζωμός μέχρι να μειωθεί στα 2/3.

Τέλος, σουρώνουμε τον ζωμό.Ετοιμάζουμε το ριζότο: Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα σιτηρά.

Σβήνουμε με το Μartini bianco και προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό μέχρι να χυλώσει.

Παράλληλα, κόβουμε τον αστακό σε κομμάτια και τον μαγειρεύουμε μαζί με το ριζότο.

Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και εστραγκόν.

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.

σημ.

Αντί για αστακό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαρίδες και αντί για Μartini bianco, ούζο.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.