Υλικά
1 κ. αλεύρι καλαμποκίσιοΥλικά
½ κ. πράσα + ½ κ. σπανάκι +½ κ. σέσκουλα)
½ κ. φέτα
200 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού τραχανά
Αλάτι, πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα χόρτα με το χέρι.
Δεν τα στραγγίζουμε, αλλά αφήνουμε να μείνουν με αρκετό νερό.
Τα βάζουμε σε λεκάνη, τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με το χέρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τη φέτα, το ελαιόλαδο, τον τραχανά, πιπέρι και όσο αλάτι θέλουμε (η φέτα είναι ήδη αλμυρή) και ανακατεύουμε καλά.Κάνουμε έναν αραιό χυλό με αλεύρι και νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι και 4-5 κ.σ ελαιόλαδο. Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τον χυλό αραιό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι καλαμποκιού.Απλώνουμε τα χόρτα πάνω στον χυλό που έχουμε βάλει στη βάση του ταψιού, τα στρώνουμε με το χέρι μας, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και από πάνω σκορπάμε τον υπόλοιπο χυλό και πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο.
Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC -200oC για 1 ώρα.
*H συνταγή είναι από την παραδοσιακή ταβέρνα του ξενώνα "Γαλαξίας" στο Μέτσοβο.