Follow us

Τσιπούρα με κρούστα μυρωδικών και κρέμα αρακά

Τσιπούρα με κρούστα μυρωδικών και κρέμα αρακά

Υλικά

Υλικά

8 φιλέτα τσιπούρας ή από άλλο ψάρι με σφιχτή σάρκα (θέλουμε 100 γρ. το καθένα)

2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πράσο ψιλοκομμένο

500 γρ. αρακάς

½ ματσάκι άνηθο

100 γρ. βούτυρο

Ξύσμα από μισό λάιμ

400 γρ. ζωμό λαχανικών

100 γρ. panko χτυπημένο στο μπλέντερ*

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Περνάμε τις τσιπούρες από το panko, από τη μεριά της πέτσας και αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο, προσθέτουμε τον αρακά, τον ζωμό και το ξύσμα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως ο αρακάς.

Μεταφέρουμε τον αρακά στο μπλέντερ μαζί με τον άνηθο και το βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σοτάρουμε τις τσιπούρες σε ελαιόλαδο, πρώτα από τη μεριά που τις έχουμε πανάρει με το panko, μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα και μετά από την άλλη μεριά και μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας.

Μοιράζουμε στα πιάτα την κρέμα αρακά και βάζουμε επάνω σε στρώσεις πρώτα την τσιπούρα και μετά τις πατάτες. *Το panko είναι χοντρά ψίχουλα ψωμιού που χρησιμοποιούνται για πανάρισμα στη γιαπωνέζικη μαγειρική.

Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με τριμμένη φρυγανιά.Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Marea Sea Spirit στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.