Υλικά
400 γρ. φιλέτο τσιπούρας* Υλικά
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
Μία μικρή φρέσκια τρούφα
Μία κουταλιά της σούπας “χαβιάρι” τρούφας*
1 πιπεριά chilli
1 tramezzino ψημένο*
Για τον αφρό λεμονιού
150ml χυμός λεμονιού
150ml νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεσποριάζουμε την πιπεριά, αφαιρούμε τις μεμβράνες και την ψιλοκόβουμε.
Ψιλοκόβουμε το φιλέτο του ψαριού σε κυβάκια.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και γαρνίρουμε με λεπτά φετάκια τρούφας και το “χαβιάρι” τρούφας.
Ετοιμάζουμε τον αφρό λεμονιού: βάζουμε τα υλικά μας σε ένα βαθύ σκεύος.
Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί από πάνω αφρός και τον συλλέγουμε με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε τον αφρό πάνω στο ταρτάρ και γαρνίρουμε με το tramezzino.
*Το ψάρι πρέπει να είναι πάρα πολύ φρέσκο, δηλαδή ημέρας, αφού θα καταναλωθεί ωμό.
*Αν δεν βρούμε χαβιάρι τρούφας στην αγορά, μπορούμε να βάλουμε περισσότερη φρέσκια τρούφα ή λίγο λάδι τρούφας.Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Marea Sea Spirit στη Θεσσαλονίκη.