Υλικά
4 μπανάνες (γύρω στα 450 γρ.)Υλικά
1 κ.γ. μαύρο ρούμι
1 κ.γ. μέλι βελανιδιάς ή μέλι από ρείκι ή maple syrup
½ κ.γ. μαύρη ζάχαρη
30 φουντούκια
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε ελαφρά τα φουντούκια και τα ψιλοκόβουμε.
Κρατάμε χωριστά ½ φλ..
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Βάζουμε τις μπανάνες με τη φλούδα τους σε ταψάκι στρωμμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 30 λεπτά.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
Τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φουντούκια, που έχουμε κρατήσει χωριστά, και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας μέλι ή πιπέρι.
Γαρνίρουμε με τα φουντούκια που κρατήσαμε.
Ταιριάζει με ψητό χοιρινό (μπριζόλες, μπούτι) ή πάπια στον φούρνο.Α.Τ.