
Υλικά
1 αρνίσιο μπούτιΥλικά
60 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
2 κουτ. γλυκού εστραγκόν
2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) πιπέρι
1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
5 γρ. (½ κουτ. γλυκού) αλάτι
60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα απλώνετε πάνω στο μπούτι.Βάζετε στο ψυγείο το κρέας για μία ώρα περίπου να μαριναριστεί.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ½ ώρα περίπου στους 200 °C αέρα.Την πρώτη ώρα καλύπτετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο ή ψήνετε το κρέας σε γάστρα.