Follow us

Πουρές από σελινόριζα, ρέβες και χορσράντις

Πουρές από σελινόριζα, ρέβες και χορσράντις

Υλικά

Υλικά

3 σελινόριζες γύρω στα 1.500 γρ.

450 γρ. ρέβες

150 ml sour cream (ή κρέμα γάλακτος)

100 ml γάλα

30 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. χορσράντις τριμμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τις 2 σελινόριζες και τις ρέβες και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Βράζουμε σε λίγο καλά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε καλά και περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.

Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.

Προσθέτουμε τη sour cream (ή την κρέμα γάλακτος), το βούτυρο, το χορσράντις και λίγο-λίγο το γάλα (ίσως να μην χρειασθεί όλο), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Λιαίνουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την εξωτερική φλούδα από την άλλη σελινόριζα -δεν αφαιρούμε τη φλούδα-, και την κόβουμε σε μέτριες, οριζόντιες φέτες.

Τις ραντίζουμε ελαφρά με λεμόνι και σερβίρουμε τον πουρέ σε κάθε φέτα.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.