Υλικά
200 γρ. soba νουντλς Υλικά
200 γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια κομμένα στη μέση
1 φλ. κατεψυγμένα φασόλια edamame ή φασόλια χάντρες
1 αβοκάντο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. φιστικέλαιο ή σησαμέλαιο
1 κ.γ. πάστα wasabi
1 κ.σ . mirin (ή λευκό ξηρό κρασί ή ξύδι από ρύζι ή σέρι)
1 κ.σ. νιφάδες αλατιού
2 κ.γ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ πολύ ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα φασόλια edamame και τα βγάζουμε από τον λοβό τους.
Τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε.
Αν χρησιμοποιούμε φασόλια χάντρες φρέσκα ή κατεψυγμένα, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Βράζουμε το μπρόκολο σε καλά αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσει, γύρω στα 2 λεπτά, προσθέτουμε τα φασόλια edamame ή τα φασόλια χάντρες και βράζουμε άλλα 2 λεπτά.
Στραγγίζουμε το μπρόκολο και τα φασόλια, τα περνάμε από παγωμένο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε.
Ετοιμάζουμε το dressing: αναμειγνύουμε καλά τη σόγια σος, το φιστικέλαιο (ή το σησαμέλαιο), την πάστα wasabi, το κρασί mirin (ή το λευκό ξηρό κρασί ή το σέρι ή το ξύδι από ρύζι) μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλάτι και το τζίντζερ τρίβοντας καλά με τα δάχτυλά μας. Μαγειρεύουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα περνάμε αμέσως από κρύο νερό, στραγγίζουμε πάλι και τα μεταφέρουμε σε βαθουλή πιατέλα.
Μεταφέρουμε στην πιατέλα με τα νουντλς τα μπρόκολα και το αβοκάντο και περιχύνουμε με το dressing.
Κόβουμε τα αβγά σε τέταρτα και το τακτοποιούμε επάνω στα νουντλς.
Πασπαλίζουμε με το μείγμα αλάτι –τζίντζερ και σερβίρουμε.A.T.