Follow us

Γεμιστά μανιτάρια

Γεμιστά μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

16-18 μέτρια μανιτάρια λευκά ή brown

1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο

2 κ.σ. σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο 

3 κ.σ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος

1 φλ. ξηρό λευκό κρασί

ξύσμα 1 λεμονιού

3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

1 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί, αφαιρούμε και ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια τους .

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει, για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ποδαράκια των μανιταριών, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλουν το νερό τους και να πάρουν καστανό χρώματα.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πεκορίνο, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι. Γεμίζουμε τα μανιτάρια.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα ψίχουλα και βάζουμε επάνω από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο.

Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε 20-30 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.