Υλικά
1.300 γρ. φτερούγες κοτόπουλουΥλικά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 μέτρια καρότα
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 μέτριες πατάτες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 κ. ώριμες ντομάτες
⅓ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας τις φτερούγες του κοτόπουλου.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κύβους τα λαχανικά και τις πατάτες.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά και τις πατάτες γύρω στα 8 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν λίγο.
Μεταφέρουμε σε μπολ με τρυπητή κουτάλα.
Στο ίδιο λάδι (προσθέτουμε λίγο ακόμα αν χρειάζεται) σοτάρουμε τις φτερούγες μέχρι να πάρουν χρώμα, γύρω στα 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες.
Κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τις πατάτες και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά να είναι τραγανά.
Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με τον μαϊντανό.A.T.