Υλικά
1.300 γρ. φτερούγες κοτόπουλου Υλικά
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. αφυδατωμένο σκόρδο
5-7 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
120 ml λευκό ξηρό κρασί
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα
⅓ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για γαρνιτούρα
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκοµµένο
Κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας τις φτερούγες.
Ανακατεύουµε καλά σε μπολ την πάπρικα, τον κουρκουμά, το αφυδατωμένο σκόρδο και αλατοπίπερο.
Απλώνουμε τις φτερούγες σε λαδόκολλα και κοσκινίζουμε επάνω τους με ένα μικρό σουρωτήρι το μισό μείγμα πάπρικα-κουρκουμά-σκόρδο-αλατοπίπερο.
Γυρίζουμε τις φτερούγες και από την άλλη μεριά και κοσκινίζουμε και το υπόλοιπο μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Τινάζουμε ελαφρά τις φτερούγες και τις αραδιάζουμε σε ταψί τη μια δίπλα στην άλλη, βάζοντας ανάμεσα τις σκελίδες του σκόρδου.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί.
Τακτοποιούμε τα κλωνάρια θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράναο ανάμεσα και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι και να πάρουν οι φτερούγες χρυσοκάστανο χρώμα.
Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με μαϊντανό και με κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα.A.T.