Follow us

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι και κιμά

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι και κιμά

Υλικά

Υλικά

8 μέτριες αγκινάρες

500 γρ. αρνίσιος κιμάς

1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

⅓ φλ. ελαιόλαδο

150 γρ. ρύζι καρολίνα

Χυμός από 1 μέτριο λεμόνι

1 κ.γ. κανέλα τριμμένη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κ.σ. ξερό δυόσμο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αλατίζουμε ελαφρά το εσωτερικό τους και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, την ντομάτα, την κανέλα και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Αν η ζύμη μας φαίνεται πολύ πυκνή (σαν μπιφτέκι), προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο γάλα ή λίγο κρασί ή λίγο ντοματόζουμο.

Ξεπλένουμε τις αγκινάρες με κρύο νερό, τις στεγνώνουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.

Τις γεμίζουμε μέχρι επάνω με τη γέμιση του κιμά, ρίχνουμε το ⅓ φλ.

ελαιόλαδο και ½ φλ.

ζωμό ή νερό σε “καθιστή” κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) ίσα να χωράει τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε κύκλο.

Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, φέρνουμε το φαγητό σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι αγκινάρες τρυφερές (να τρυπιούνται με μαχαίρι) αλλά να μην διαλυθούν.

Σερβίρουμε μαζί με το γιαούρτι ανακατεμένο με το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και λίγο αλάτι.

A.T.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.