Follow us

Ροφός φρικασέ με πουρέ σελινόριζας (του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση)

Ροφός φρικασέ με πουρέ σελινόριζας (του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση)

Υλικά

Υλικά

Για τον ροφό

800 γρ. φιλέτο ροφού

2 ολόκληρα μεγάλα μαρούλια

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

100 ml ελαιόλαδο

1200 ml ζωμός ψαριού

100 ml κρασί λευκό

40 γρ. αλεύρι

1ματσάκι άνηθο

Χυμός από 1 μεγάλο  λεμόνι

Για τον πουρέ σελινόριζας

800 γρ. σελινόριζα

2 πράσινο μήλο

2 μέτρια ξερά λευκά κρεμμύδια

60 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, παγωμένο

400 ml ζωμός λαχανικών

Για τον αφρό λεμονιού

550 ml  νερό

20 γρ. ζάχαρη

1 κλωνάρι θυμάρι

125 ml χυμό λεμόνι

1 μεγάλο φύλλο ζελατίνη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μαρούλια και τα ζεματίζουμε για 10 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατατεύουμε να γίνει μια πάστα και σβήνουμε με λευκό κρασί.

Προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα φιλέτα του ροφού και μαγειρεύουμε για 30’.

Προσθέτουμε τα μαρούλια και μαγειρεύουμε για άλλα 20’.

Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμουνιού και αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τον πουρέ σελινόριζας: κόβουμε τη σελινόριζα και το μήλο σε κύβους.

Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τη σελινόριζα και το μήλο.

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα.Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα, προσθέτοντας το βούτυρο παγωμένο.Ετοιμάζουμε τον αφρό λεμονιού: τοποθετούμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και την αφήνουμε να μουσκέψει.

Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το θυμάρι, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και τη ζελατίνη, αφού τη σφίξουμε με το χέρι μας να στραγγίξουν τα νερά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σουρώνουμε, το μεταφέρουμε σε μπολ και δουλεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι ν’ αρχίσει ν’ αφρίζει.

Σύνθεση πιάτου. Βάζουμε σε κάθε πιάτο μια γεμάτη κουταλιά πουρέ σελινόριζας.

Τοποθετούμε επάνω τον ροφό φρικασέ και στα πλάγια τον αφρό λεμόνι.

Τοποθετούμε επάνω τον ροφό φρικασέ και στα πλάγια τον αφρό λεμόνι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.