Follow us

Mac ‘n Cheese με αρακά και κάρι

Mac ‘n Cheese με αρακά και κάρι

Υλικά

Υλικά

500 γρ. χοντρό κοφτό μακαρονάκι ή πένες απλές ή ριγέ ή μακαρονάκι «αγκώνας»

2 φλ. κατεψυγμένος αρακάς

1 φλ. ψίχουλα άσπρου ψωμιού

½ φλ. γραβιέρα πικάντικη

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κάρι ή γκαράμ μασάλα

1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

1 κ.γ. κουρκουμάς

Για τη μπεσαμέλ

4 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 φλ. γάλα

4 φλ. ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.

Βάζουμε τον αρακά όπως είναι παγωμένος σε μεγάλο σουρωτήρι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζουμε μέσα στο σουρωτήρι που έχουμε τον αρακά.

Αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε σε μπολ τα ψίχουλα του ψωμιού, τη γραβιέρα και την πάπρικα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γκαράμ μασάλα ή το κάρι, το πιπέρι καγιέν και τον κουρκουμά.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.

Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το γάλα όλο μαζί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά.

Ρίχνουμε το τσένταρ και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τον αρακά, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε λίγο μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μεταφέρουμε σε ανάλογο πυρίμαχο σκεύος ή βαθύ ταψί.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα του ψωμιού και ψήνουμε φαγητό ακάλυπτο γύρω στα 30 λεπτά ή μέχρις ότου φανούν καφέ φυσαλίδες στην επιφάνεια και τα ψίχουλα πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.

Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.