Follow us

Πεσκανδρίτσα με αγκινάρες, προσούτο και κάππαρη

Πεσκανδρίτσα με αγκινάρες, προσούτο και κάππαρη

Υλικά

Υλικά

1 κ. πεσκανδρίτσα (χωρίς το κεφάλι)

4 -6 καθαρισμένες αγκινάρες (ανάλογα με το μέγεθος) και κομμένες σε φέτες πάχους 2 εκ.

4 -6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

150 γρ. προσούτο σε πολύ λεπτές φέτες

4 κ.σ. κάππαρη ξεπλυμένη από την άλμη και στραγγισμένη

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 λεμόνι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για συνοδεία: 300 γρ. μικρές πατατούλες

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι, το κόβουμε σε μέτριες μερίδες, το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψάρι να ροδίσει γυρίζοντας προσεκτικά και από τις δυο πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε την κάππαρη, τις αγκινάρες και το προσούτο.

Ρίχνουμε λίγο καυτό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ψάρι και οι αγκινάρες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι διαλυμένο με το κορνφλάουρ και λίγο κρύο νερό.

Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα, αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις και να πήξει λίγο η σάλτσα.

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις σερβίρουμε μαζί με το ψάρι.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.