Follow us

Πιτούλες γεμιστές με ραπανάκι, τζίντζερ και μπαχαρικά (Tawa mooli paratha, Ινδία)

Πιτούλες γεμιστές με ραπανάκι, τζίντζερ και μπαχαρικά (Tawa mooli paratha, Ινδία)

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

1 ½ φλ. άσπρο αλεύρι

1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως

2 γερές πρέζες αλάτι

Για τη γέμιση

2 μέτρια ραπανάκια +1 μέτρια ρέβα τριμμένα

1 κ.σ. κύμινο σε σπόρους

1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ ξυσμένη

1-2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες ή μια μεγάλη πράσινη καυτερή πιπεριά κέρατο

1 φλ. φύλλα φρέσκου κόλιανδρου χονδροκομμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ραπανάκια και τη ρέβα σε σουρωτήρι, τοποθετούμε επάνω ένα πιάτο και από πάνω μια βαριά κονσέρβα και αφήνουμε να στραγγίσουν πάρα πολύ καλά.

Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.

Φτιάχνουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε σε λεκάνη τα δύο αλεύρια μαζί με το αλάτι.

Κάνουμε ένα λακκάκι στη μέση και ρίχνουμε αργά γύρω στο 1 +1/3 φλ.

χλιαρό νερό.

Ανακατεύουμε με το χέρι να ενωθούν τα υλικά, μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Τη βάζουμε πίσω στη λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: καβουρδίζουμε τον κόλιανδρο και το κύμινο σε στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα αρώματά τους.

Τα κοπανίζουμε σε γουδί ή τα τρίβουμε στον ειδικό μύλο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι 1-2 κ.σ βούτυρο ή σπορέλαιο να ζεσταθεί και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας για 5 λεπτά με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε και το daikon ή τα ρεπανάκια και τη ρέβα, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά και μαγειρεύουμε άλλα 2 -4 λεπτά να φύγουν τελείως τα υγρά.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύουμε.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια.

Ανοίγουμε το καθένα σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 8 εκ.

και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση.

Φέρνουμε τις άκρες της πιτούλας προς το κέντρο και σκεπάζουμε τελείως τη γέμιση.

Τις τσιμπάμε πιάνοντάς τις όλες μαζί και τις στρίβουμε να κλειστεί και να ασφαλιστεί η γέμιση τελείως.

Αναποδογυρίζουμε την πίτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε ρολάροντας ελαφρά με τον πλάστη να διπλασιαστεί περίπου σε μέγεθος.

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ βούτυρο ή σπορέλαιο σε βαρύ τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά προς υψηλή φωτιά και τηγανίζουμε για 30 δευτερόλεπτα πιέζοντας με μια σπάτουλα.

Την γυρίζουμε από την άλλη και τηγανίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα, πιέζοντας με μια σπάτουλα.

Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές τηγανίζοντας για 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα με σκούρες κηλίδες.

Σερβίρουμε τις πιτούλες (paratha) κομμένες σε τρίγωνα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.