Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεωςΥλικά
300 γρ. φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
¾ φλ. ελαιόλαδο
¾ φλ. κουκουνάρι
4 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπερίτσα σε φετούλες χωρίς τους σπόρους και τις μεμβράνες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 3 -4 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψωμί μαζί με το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουν τα ψίχουλα χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βαθουλή πιατέλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα κουκουνάρια και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την καυτερή πιπεριά.
Καίμε σε κατσαρολάκι 6 -7 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να καπνίσει και περιχύνουμε τα σπαγγέτι.
Ανακατεύουμε γρήγορα από κάτω προς τα πάνω με ξύλινη πιρούνα να πάει παντού το ελαιόλαδο, βγάζουμε σε βαθιά πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα κουκουνάρι -ψίχουλα ψωμιού και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Α.Τ.