Follow us

Μικρασιάτικη σκορδαλιά με αμύγδαλα και μαργαρίτες (του Νίκου Φωτιάδη)

Μικρασιάτικη σκορδαλιά με αμύγδαλα και μαργαρίτες (του Νίκου Φωτιάδη)

Υλικά

Υλικά (για 4-6 άτομα)

8-10 φρέσκα σκόρδα, το λευκό μέρος και λίγο από το τρυφερό πράσινο

250 γρ. αμύγδαλα ωμά, ξεφλουδισμένα

250 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

100 γρ. φύλλα κίτρινης μαργαρίτας (ζεματισμένα)

400 γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου (μουσκεμένο και στραγγισμένο) 

1½ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. λευκό ξίδι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το αλάτι, τα φύλλα μαργαρίτας και τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.

Προσθέτουμε το ξίδι και έπειτα το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και κρεμώδες.

Μεταφέρουμε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να δέσει.

*Η συνταγή είναι του Νίκου Φωτιάδη από το βιβλίο του "Μουσικός Περίδρομος", εκδόσεις Τόπος.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι