Υλικά
Υλικά:
1 ½ κ. μοσχάρι ελιά με το κόκαλο
4 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
1 lt μπίρα ξανθιά (κατά προτίμηση με αρώματα μελιού)
1 φλ. βούτυρο + 2 κ.σ. βούτυρο
3 –4 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¾ φλ. φρέσκα φύλλα φασκόμηλο
1 κ.σ. σπόροι σιναπιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα καρότα σε πολύ καλά αλατισμένο νερό ίσα να τα σκεπάζει, μαζί με τις 2 κ.σ βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να πιουν όλο το υγρό.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε μπολ.
Λιώνουμε το μισό φλιτζάνι από το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σιγομαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές.
Το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη μπίρα και μόλις εξατμισθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
Ρίχνουμε τον σιναπόσπορο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας τελείως.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνουμε το φασκόμηλο. Πρέπει να έχουμε μια πυκνόρευστη σάλτσα.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα καρότα μαζί με ½ φλ.
από τη σάλτσα και τα κάνουμε πουρέ (προσέχουμε να μην πάρουμε μαζί με τη σάλτσα φύλλα φασκόμηλου).
Σερβίρουμε το κρέας στα πιάτα βάζοντας δίπλα τον πουρέ καρότου και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ως ποτό προσφέρουμε την ίδια μπίρα που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.
Α.Τ.