Follow us

Παστός μπακαλιάρος με κουνουπίδι και πατάτες στο φούρνο

Παστός μπακαλιάρος με κουνουπίδι και πατάτες στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

1 μέτριο κουνουπίδι

3 πατάτες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

3 μέτρια καρότα

1 ½ φλ. χυμός ντομάτας

¾ φλ. ελαιόλαδο

1 ½ κ. παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο και κομμένο σε μερίδες

1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 κόκκοι μπαχάρι

2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε μπουκέτα το κουνουπίδι.

Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και τις βάζουμε σε νερό.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο ταψί, αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε πιπέρι.

Ανακατεύουμε ξεχωριστά τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, 1 φλ.

ζεστό νερό και το μπαχάρι και περιχύνουμε τα λαχανικά.

Ψήνουμε με το ταψί σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να μην λιώσουν, γυρίζοντας μια φορά –γύρω στα 40 λεπτά.

Αραδιάζουμε τον μπακαλιάρο ανάμεσα στα λαχανικά, κουνάμε το ταψί κυκλικά να ισομοιραστούν τα υλικά, το σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει το ψάρι.

Το φαγητό είναι έτοιμο, όταν μείνει με το λάδι του.

Ανακατεύουμε τον μαϊντανό με το ξύσμα πορτοκαλιού, πασπαλίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.