Follow us

Αρνίσια σουβλάκια με «πέστο» δενδρολίβανου, μπέικον και φασκόμηλο

Αρνίσια σουβλάκια με «πέστο» δενδρολίβανου, μπέικον και φασκόμηλο

Υλικά

Υλικά

1 κ. κρέας από αρνίσιο μπούτι κομμένο σε κύβους 3 εκ. 

8 κλαδιά δεντρολίβανο μήκους 15 εκ. ή  12-16 κλαδιά μικρότερου μεγέθους

3 σκελίδες σκόρδο  3 –4 κ.σ. ελαιόλαδο  1 πρέζα χοντρό αλάτι

20 φέτες μπέικον κομμένες κατά μήκος στη μέση  20 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο  Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι φέτες ψωμιού 1 σκελίδα σκόρδο 

3 –4 κ.σ. ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα φύλλα δενδρολίβανου από τα κλαδιά αφήνοντας λίγα στην μια άκρη.

Χτυπάμε τα φύλλα σε γουδί μαζί με το σκόρδο, το αλάτι και το ελαιόλαδο, να γίνει σαν αλοιφή.

Διπλώνουμε το μπέικον 2 –3 φορές και το περνάμε στο σουβλάκι. Στη συνέχεια, περνάμε ένα φύλλο φασκόμηλο και ένα κομμάτι του αρνιού.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έτσι, ώστε να υπάρχουν τέσσερα κομμάτια του αρνιού σε κάθε σουβλάκι αν το κλαδί είναι μεγάλο και 2-3 αν είναι μικρότερα, τελειώνοντας με το μπέικον και το φασκόμηλο.

Απλώνουμε την πάστα του δεντρολίβανου επάνω στα σουβλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στη 1 ώρα πριν τα ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 250ο C, βάζουμε τη σχάρα στο φούρνο, την αλείφουμε με ελαιόλαδο και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό.Ψήνουμε για 10 λεπτά και αλατίζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160ο C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 –6 λεπτά.

Βγάζουμε τα σουβλάκια σε πιατέλα, τρίβουμε τις φέτες του ψωμιού με το σκόρδο, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο φρέσκο λεμόνι επάνω στα σουβλάκια λίγο πριν το σερβίρισμα.

A.T.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.