Follow us

Μοσχαρίσια σουβλάκια με αρωματικά χόρτα

Μοσχαρίσια σουβλάκια με αρωματικά χόρτα

Υλικά

Υλικά

2 κ. ψαχνό από μοσχάρι κομμένο σε κύβους 3 εκ.*

3 σκελίδες σκόρδο 

1 κ.σ.  ξύσμα λεμονιού

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ. φρέσκο θυμάρι 

2 κ.σ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο 

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα αφήνουμε να μουσκέψουν σε νερό για 1 ώρα, πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Αναμειγνύουμε όλα τα αρωματικά χόρτα, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού σε μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε μέσα το κρέας και ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά.

Αφήνουμε να μαριναρισθούν από 1 ώρα έως και όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 250ο C, βάζουμε τη σχάρα στο φούρνο, την αλείφουμε ελαιόλαδο και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό.

Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το περνάμε στα σουβλάκια.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180ο C, αραδιάζουμε τα σουβλάκια και ψήνουμε για 6-8 λεπτά, γυρίζοντας κάθε 2 λεπτά.

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170ο C, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε άλλα 5 –7 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας.

Βγάζουμε τα σουβλάκια από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε. * είναι κατάλληλα μόνο τα κομμάτια που κάνουν για ψητό: φιλέτο, κόντρα κλπ.

A.T.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.