Follow us

Χοιρινές μπουκιές κρασάτες με porcini

Χοιρινές μπουκιές κρασάτες με porcini

Υλικά

Υλικά

1 κ. ψαρονέφρι ή μπούτι κομμένο σε μπουκιές

100 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini

¾ φλ. τσ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξερό θυμάρι

4 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

2 φλ. τσ. κρασί λευκό ξηρό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μανιτάρια να μουσκέψουν για σαράντα λεπτά σε 4 φλιτζάνια χλιαρό νερό.

Αφού μαλακώσουν, τα στύβουμε με τα χέρια σας να στραγγίσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κρατάμε το νερό τους.

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές μέχρι να κοκκινίσει καλά.

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το θυμάρι και το σκόρδο, ανακατεύουμε μια δυο φορές και σβήνουμε το κρασί.

Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το νερό τους, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.

Μισή ώρα πριν το κρέας μαλακώσει τελείως και δέσει η σάλτσα του, αλατοπιπερώνουμε.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο ψικολομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε σαν μεζέ ή μαζί με πουρέ πατάτας ή με λευκό ρύζι και παρμεζάνα.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι