Follow us

Πιπεριές γεμιστές με αντσούγιες και σκόρδο

Πιπεριές γεμιστές με αντσούγιες  και σκόρδο

Υλικά

Υλικά

1 κ. κόκκινες πιπεριές τύπου Φλώρινας

30 αντσούγιες φιλέτα

1 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο  ψωμί

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

¾ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μπούκοβο

10 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ ξύδι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους από σπόρους και μεμβράνες χωρίς να τις τρυπήσουμε εξωτερικά.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.

Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε με νερό ίσα να τα σκεπάζει σε αντικολλητικό τηγάνι.

Τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τα σκόρδα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τις αντσούγιες κομμένες σε χοντρά κομμάτια και τα ψίχουλα του ψωμιού.

Ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε τον άνηθο.

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Γεμίζουμε την κάθε πιπεριά κατά τα ¾.

Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε αντικολλητικό ταψί, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξύδι, προσθέτουμε και ½ φλ.

νερό και τις ψήνουμε γύρω στη μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.