Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 μικρό κουτί μπύρα ξανθιά
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
1 πρέζα πάπρικα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε μεγάλο μπολ.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Xτυπάμε την μπύρα με τους κρόκους και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το χυλό 1 ώρα στο ψυγείο.
Λίγο πριν χρησιμοποιήσουμε το κουρκούτι, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι.
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο χυλό ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με μια κυκλική, απαλή κίνηση. Το κουρκούτι αυτό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μύδια, λεπτοκομμένα λαχανικά και φιλεταρισμένα μικρά ψαράκια (γαύροι, σαρδέλες).
Α.Τ.