Follow us

Σκορδαλιά με καρύδι και ψωμί

Σκορδαλιά με καρύδι και ψωμί

Υλικά

Υλικά

500 γρ. μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί.

4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ή περισσότερο

1 + 1/5 φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

3/4 φλ. χοντροκοπανισμένα καρύδια και κοσκινισμένα.

Αλάτι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί.

Το μουσκεύουμε σε κρύο νερό και το στίβουμε πολύ καλά.

Μουσκεύουμε τα σκόρδα σε ζεστό νερό και τα καθαρίζουμε.

Τα βάζουμε στο μπλέντερ με μια πρέζα αλάτι και 3 κ.σ ελαιόλαδο και δουλεύουμε πάρα πολύ καλά ώσπου να γίνει αλοιφή.

Ρίχνουμε το ψωμί όλο μαζί και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, προσέχοντας να "πίνει" την ποσότητα που ρίξαμε πριν προσθέσουμε την επόμενη.

Προσθέτουμε στο τέλος και το ξύδι.

Ουσιαστικά, η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη, μόλις δούμε το μείγμα καθώς τη δουλεύουμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπλέντερ.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το ξύδι.

Μεταφέρουμε στο σκεύος σερβιρίσματος και ανακατεύουμε μέσα τα καρύδια.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.