Υλικά
Yλικά για 4-5 άτομα
300 γρ. τρυφερό σπανάκι μαζί με ρόκα (αναλογία 2:1)
2 ρόδια, τα σπόρια
300 γρ. φέτα
1 πορτοκάλι
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα (προτιμότερο ελαφρά καβουρδισμένη)
1 σκ. σκόρδου
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μελάσα ροδιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε μέτρια το σπανάκι και τη ρόκα (αν τα φύλλα του σπανακιού είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ως έχουν).
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη μελάσα ροδιού, τη σκελίδα του σκόρδου τριμμένη, αλάτι και πιπέρι.
Κομματιάζουμε με το χέρι τη φέτα και πιέζουμε ανάμεσα σε λαδόκολλα τα καρύδια να σπάσουν χοντρά.
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε φετάκια με το μαχαίρι.
Σε απλωτή σαλατιέρα βάζουμε τα σαλατικά μαζί με το πορτοκάλι, τη μισή καρυδόψιχα και το μισά ρόδια και ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Ρίχνουμε από πάνω την κομματιασμένη φέτα, τα υπόλοιπα καρύδια και ρόδια και σερβίρουμε.