Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1200 γρ χοιρινό κότσι, κομμένο σε κομμάτια
½ λίτρο νερό
2 κ. σ. ξίδι από λευκό κρασί
2 κ. σ. αλεύρι ή ρυζάλευρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
11/2 πατάτα, κομμένη σε κύβους
1 μικρή σελινόριζα, καλά καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κ. κ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ. κ. αλάτι χοντρό
1 κ. κ. χοντροτριμμένο πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Παρασκευή
Πλένουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού με άφθονο νερό.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το νερό και το ξίδι και μόλις πάρουν βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ -2 ώρες, μέχρι να δούμε πως μπορούμε να τρυπήσουμε εύκολα το κρέας με το πιρούνι μας, αλλά και πριν αρχίσει να διαλύεται.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τη σελινόριζα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλεύρι, αφού το διαλύσουμε σε ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για άλλη 30 λεπτά.
Σε αυτό το σημείο το κρέας θα αποχωρίζεται εύκολα από τα κόκαλα, αλλιώς αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί όπως πρέπει.
Το μεταγγίζουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το ξύσμα του λεμονιού.
Το σερβίρουμε με ρύζι και λαχανικά ατμού.Σημ.
Χρησιμοποιώντας ρυζάλευρο ή κορνφλάουρ ή σάλτσα αποκτά μια πιο θελκτική γυαλιστερή όψη και δεν δίνει τη δυσάρεστη αίσθηση του αλευριού στο στόμα.