Υλικά
Υλικά
500 γρ πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
450 γρ ντομάτες
240 γρ χυμό ντομάτας
150 γρ ελιές Καλαμάτας
300 γρ φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμμένο
220 γρ χούμους (έτοιμο ή σπιτικό)
3/4 κούπας γάλα σόγιας
ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μεγάλο πυρέξ.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες και όταν γίνουν τα στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια και τοποθετούμε στο μπλέντερ.
Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και στη συνέχεια κόβουμε τις ελιές σε φετάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα σόγιας.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε το μείγμα να κατανεμηθεί παντού.
Προσθέτουμε το γάλα και αφού ανακατέψουμε πάλι, αδειάζουμε στο πυρέξ.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακάλυπτα για ακόμη 10-15 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί η επιφάνεια τους.