Follow us

«Ριζότο» με κινόα και μανιτάρια

«Ριζότο» με κινόα και μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

1 φλ.τσ. κινόα

250 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά ή μπράουν

1/2 φλ.τσ. αποξηραμένα πορτσίνι (προαιρετικά)

3/4 φλ.τσ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο λυωμένη

3/4 φλ.τσ. λευκό κρασί

4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1/2 φλ.τσ.

χλιαρό νερό για 30'.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το κινόα με 2 φλ.τσ.

νερό αλατισμένο να πάρει βράση, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε περίπου 15' μέχρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει διάφανο. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 3'-4'.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα και σωτάρουμε για 5'-6' σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει λίγα λεπτά και να πήξει σαν σάλτσα.

Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκόρδο και το βρασμένο κινόα.

Ρίχνουμε 3 κ.σ παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε αμέσως, με παρμεζάνα από πάνω. Updated: 04/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/02/13

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.