Follow us

Φιλέτα μπακαλιάρου με κολοκυθάκια και μαραθόριζα

Φιλέτα μπακαλιάρου με κολοκυθάκια και μαραθόριζα

Υλικά

υλικά

1500 γρ. φρέσκο μπακαλιάρο, κομμένο σε φέτες και καθαρισμένο (ή χριστόψαρο, πεσκανδρίτσα κ.α.)

1 μεγάλη μαραθόριζα

5 μέτρια κολοκυθάκια

10 τοματίνια

1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί

1 κ.γ. θυμάρι

3 σκ. σκόρδο καθαρισμένες, στη μέση

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε τη μαραθόριζα και χωρίζουμε τα φύλλα της.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κυβάκια.

Τα σωτάρουμε μαζί με το σκόρδο σε 2 κ.σ ελαιόλαδο, ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Χωρίζουμε τη φουντίτσα του άνηθου από τη μαραθόριζα και την ψιλοκόβουμε στα κολοκυθάκια.

Τα κρατάμε στην άκρη και στο ίδιο τηγάνι μαραίνουμε τα φύλλα της μαραθόριζας, προσθέτοντας 1 κ.σ ελαιόλαδο για 2'.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί και το βράζουμε 1'.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι και το ξύσμα.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και στρώνουμε τα φύλλα της μαραθόριζας.

Τακτοποιούμε επάνω τα κομμάτια του ψαριού, αλατοπιπερωμένα και γύρω γύρω τα τοματίνια.

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι.

Ρίχνουμε το κρασί με το λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 20' περίπου.

Ενδιαμέσωε ραντίζουμε το ψάρι με τους χυμούς του.

Το σερβίρουμε με τα κολοκυθάκια και ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα του.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.