X

Περιστέρι με παστίλια χουρμά και μάγκο από τον σεφ Αλέν Παροντί

Μέχρι πρόσφατα στα γαστρονομικά charts της απόδρασης εκτός των τειχών βασίλευαν ελληνική σαλάτα και ψάρι ή αστακομακαρονάδα σπέσιαλ. Φέτος, όμως, το γευστικό τοπίο των διακοπών διανθίστηκε με εξαιρετικά ρεστοράν και γεύσεις ψαγμένες. Ζητήσαμε από σεφ που έλαμψαν σε εστιατόρια ανά την Ελλάδα να μας δώσουν μια συνταγή τους, που μυρίζει καλοκαίρι 2006.εξαιρετικά

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 περιστέρια (400 γρ. το ένα)

200 γρ. μάγκο, κομμένο σε κυβάκια

½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

20 γρ. μέλι θυμαρίσιο

50 γρ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο

20 γρ. βούτυρο

4 φύλλα κρούστας

100 γρ. χουρμάδες, καθαρισμένοι

30 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα

1 αυγό

20 γρ. βούτυρο

1 μάγκο ολόκληρο

50 ml ζωμός από τα κόκαλα του περιστεριού

Τσάτνεϊ μάγκο

Παρασκευή

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε ελαφρώς το ψιλοκομμένο μάγκο και το κρεμμύδι κομμένα σε κυβάκια, προσθέτετε μέλι και ξίδι και το αφήνουμε να μελώσει σε χαμηλή θερμοκρασία.

Παστίλια χουρμά
Πολτοποιείτε τους καθαρισμένους χουρμάδες και το φιστίκι στο μπλέντερ.

Προσθέτετε το αυγό, και αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το πλάθετε σε σχήμα μπαστουνιού, το κόβετε σε τέσσερα κομμάτια, τυλίγετε το καθένα από αυτά με φύλλο κρούστας και το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Ξεκοκαλίζετε το περιστέρι και κρατάτε τα κόκαλά του για το ζωμό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε αραχιδέλαιο με λίγο βούτυρο και σοτάρετε πρώτα τα μπουτάκια του περιστεριού και μετά το στήθος.

Ρίχνετε το ζωμό και αφήνετε να μειωθεί λίγο ο όγκος του.

Σερβίρετε το περιστέρι, τοποθετώντας δίπλα του την παστίλια, με λίγο τσάτνεϊ μάγκο και τη σος από το ζωμό περιστεριού.

Από τον Αλέν Παροντί (Αστερίας, ξενοδ.

Sani Resort, Χαλκιδική): Παρ’ ότι το χειμώνα στην Αθήνα ο σεφ μάς είχε εντυπωσιάσει με την ικανότητά του να προσεγγίσει, σε τόσο μικρό διάστημα αφότου ήρθε στη χώρα μας, μια ελληνότροπη κουζίνα, με το πιάτο αυτό επιδεικνύει προτίμηση σε μια πιο βορειο- αφρικάνικης αισθητικής γεύση.

Ή, καλύτερα, αποδεικνύει τη δυνατότητά του να στρέφεται προς όποια γευστική κατεύθυνση τον εκφράζει καλύτερα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.