X

Σάλτσα κρασιού για φιλέτο από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι

To πασχαλινό αρνί μας ανοίγει την όρεξη! Πάνω στην ώρα ο Έκτορας Μποτρίνι γαστρο-φιλοσοφεί με αφορμή το κρέας. Συνταγές από οικογενειακές αναμνήσεις, αρώματα ταξιδιών και μικρά μυστικά της κουζίνας του.

Υλικά

Υλικά

100 γρ. λευκό πιπέρι σε κόκκους, χοντροσπασμένο

150 ml madeira (tinta γλυκιά)

150 ml port

50 ml από πολύ συμπυκνωμένο ζωμό μοσχαριού

½ κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. βούτυρο noisette (ζεσταμένο μέχρι να πάρει το χρώμα του φουντουκιού και μετά παγωμένο)

1 κ.σ. cognac ή brandy

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Σάλτσα κρασιού για φιλέτο

Παρασκευή

Συμπυκνώνετε τα δύο κρασιά στο μισό και προσθέτετε το ζωμό του μοσχαριού, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.

Αραιώνετε λίγο με το κονιάκ και πασπαλίζετε με το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Πιστός συνοδός του φιλέτου, η σάλτσα με κρασί Μαδέρας.

Εδώ παρουσιάζεται στην all-time classic εκδοχή της.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές