ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χυλοπίτες με Μανιτάρια και Κοτόπουλο

Ένας τρόπος να μεταμορφώσεις τις παραδοσιακές χυλοπίτες με κοτόπουλο σε πλούσιο, γιορτινό και ελκυστικό πιάτο.

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικά

1 συσκευασία χυλοπίτες χωριάτικες

400 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

1 διπλό στήθος από κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

1 κ.γλ. θυμάρι

400 γρ. κρέμα γάλακτος

2 αβγά

200 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα τριμμένη

100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Περνάμε τα ντοματάκια από το μούλτι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο πολύ καλά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνουμε το θυμάρι και το μίγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σε δυνατή φωτιά τα φέρνουμε μερικές βόλτες μέχρι να μαραθούν.

Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με την ντομάτα και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20'.

Τη θέλουμε ζουμερή αλλά χωρίς υγρά.

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τις χυλοπίτες για 1'-2' και τις στραγγίζουμε.

Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί βάζουμε τις χυλοπίτες και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τα μισά τυριά.

Ρίχνουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα τυριά και το μίγμα των αβγών και ψήνουμε για 40'-45' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Επίσης...

Τάρτα Κανταΐφι με Κοτόπουλο και Γραβιέρα

Το φύλλο κανταΐφι φτιάχνει μια καταπληκτική, τραγανή και ανάλαφρη βάση για οποιαδήποτε τάρτα.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Κοτόπουλο με Σάλτσα Δυόσμου

Το κοτόπουλο φιλέτο είναι μεγάλος φίλος κάθε δίαιτας, αρκεί να το ψήσουμε σωστά και όχι υπερβολικά, ώστε να διατηρηθεί νόστιμο και ζουμερό.

Πιτούλες με Κοτόπουλο, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Ένα σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο που γίνεται το ίδιο απολαυστικό και σε ελάχιστο χρόνο.

Κοτόπουλο και Μπριάμ "Δύο σε Ένα"

Ελαφρύ κοτόπουλο, που συνδυάζει με ένα ανακάτεμα δύο μεγάλες αγάπες: το μπριάμ και το κοτόπουλο στο φούρνο.

Κοτόπουλο Ριγανάτο με Φέτα

Το κοτόπουλο μαγειρεμένο μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τα υλικά που δε σε απογοητεύουν ποτέ.

Κοτόπουλο με Χυμό από Ρόδι και Γλυκοπατάτα

Ένα κοτόπουλο που μυρίζει γιορτή και ζεστά αρώματα.

Συκωτάκια Κοτόπουλου με Κυδώνια

Το πορτοκάλι και το κύμινο έρχονται να κάνουν το θαύμα τους και να δώσουν επιπλέον άρωμα στον συνδυασμό συκωτάκια - κυδώνι.

Kασιώτικο Πιλάφι με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις κασιώτικο πιλάφι με κοτόπουλο.

Γαλοπούλα Γεμιστή με Δαμάσκηνα και Κάστανα

Σε ένα τουλάχιστον από τα γιορτινά τραπέζια μας θα τη φτιάξουμε, εστιάζοντας... στη γέμιση.

Κόκορας Κρασάτος

Δεν αγαπούν όλοι τη γαλοπούλα. Ο κόκορας είναι η ιδανική εναλλακτική.

Ρύζι-Τούρτα με Γέμιση Γαλοπούλας

Με αυτή την πεντανόστιμη συνταγή έχουμε δύο σε ένα: το συνοδευτικό ρύζι με όλη τη γεύση της γέμισης και μια ωραία παρουσία στο τραπέζι.