ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Εύκολα Τσουρεκάκια Χωρίς Μαγιά

Η συνταγή για τα πιο εύκολα τσουρεκάκια χωρίς μαγιά.

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ

Υλικά

Υλικά για 12 τσουρεκάκια

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γρ. βούτυρο

170 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

125 ml γάλα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

100 γρ. σταφίδες

100 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα

1 χτυπημένο αβγό για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.

Προσθέστε τα αβγά και μετά το γάλα, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ.

Ρίξτε σταδιακά το αλεύρι, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα, ανακατεύοντας.

Βγάλτε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και ζυμώστε τη, μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια.

Αν χρειαστεί, πασπαλίστε με λίγο αλεύρι. Χωρίστε τη ζύμη σε 12 μέρη, πλάστε το κάθε μέρος και βάλτε το σε μια χάρτινη θήκη για μάφιν.

Αλείψτε την επιφάνεια των τσουρεκιών με το χτυπημένο αβγό και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

Τip

Για ένα μεγάλο τσουρέκι, χωρίστε τη ζύμη σε 3 μέρη, πλάστε 3 λωρίδες και πλέξτε τις μεταξύ τους.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.