ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Strudel με Μανιτάρια και Παρμεζάνα

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας

ελαιόλαδο

1 αυγό χτυπημένο

Για τη γέμιση

1½ κιλό φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια

4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

50 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

1 σφηνάκι μπράντι

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 ασπράδια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα μανιτάρια.

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο και ύστερα από 3'-4' ρίξτε τα μανιτάρια. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και σβήστε με το μπράντι.

Πασπαλίστε με το αλεύρι, αλατοπιπερώστε και κατεβάστε τα από τη φωτιά.

Αφήστε τα να κρυώσουν και ανακατέψτε με τα ασπράδια (ελαφρά χτυπημένα), την παρμεζάνα, τη γραβιέρα, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Ανοίξτε τα μισά φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας, αλείψτε τα με ελαιόλαδο και βάλτε το ένα επάνω στο άλλο.

Απλώστε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς, διπλώστε τις δύο άκρες προς τα μέσα και τυλίξτε σε ρολό.

Αλείψτε τις άκρες των φύλλων με το χτυπημένο αυγό.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Αλείψτε τα στρούντελ με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και βάλτε τα στο ταψί. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'.

Tip

Ψήστε τα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, κατά προτίμηση με συνδυασμό αέρα και κάτω αντίστασης.

Επίσης...

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Περισσότερα από

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.