ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Strudel με Μανιτάρια και Παρμεζάνα

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας

ελαιόλαδο

1 αυγό χτυπημένο

Για τη γέμιση

1½ κιλό φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια

4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

50 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

1 σφηνάκι μπράντι

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 ασπράδια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα μανιτάρια.

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο και ύστερα από 3'-4' ρίξτε τα μανιτάρια. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και σβήστε με το μπράντι.

Πασπαλίστε με το αλεύρι, αλατοπιπερώστε και κατεβάστε τα από τη φωτιά.

Αφήστε τα να κρυώσουν και ανακατέψτε με τα ασπράδια (ελαφρά χτυπημένα), την παρμεζάνα, τη γραβιέρα, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Ανοίξτε τα μισά φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας, αλείψτε τα με ελαιόλαδο και βάλτε το ένα επάνω στο άλλο.

Απλώστε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς, διπλώστε τις δύο άκρες προς τα μέσα και τυλίξτε σε ρολό.

Αλείψτε τις άκρες των φύλλων με το χτυπημένο αυγό.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Αλείψτε τα στρούντελ με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και βάλτε τα στο ταψί. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'.

Tip

Ψήστε τα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, κατά προτίμηση με συνδυασμό αέρα και κάτω αντίστασης.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.