ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ο Jerome Ianmark Calayag είναι ο νικητής του S. Pellegrino Young Chef 2019-2021

Ο νεαρός σεφ από τις Φιλιππίνες εντυπωσίασε τους κριτές του σπουδαίου διαγωνισμού με ένα πιάτο-φόρο τιμής στα «ταπεινά λαχανικά».

Ο Jerome Ianmark Calayag είναι ο νικητής του S. Pellegrino Young Chef 2019-2021

Μπορεί να καθυστέρησε ελαφρώς λόγω της πανδημίας η τελετή για την ανάδειξη του καλύτερου νέου σεφ του κόσμου, όμως πραγματοποιήθηκε τελικά στις 30 Οκτωβρίου στο Μιλάνο ανεβάζοντας στο ψηλότερο βάθρο τον Jerome Ianmark Calayag που απέσπασε τον τίτλο του S. Pellegrino Young Chef 2019-2021.

Ο νεαρός σεφ παρουσίασε τη δική του οπτική για τη σύγχρονη μαγειρική που διαποτίζεται από τα μεγάλα αιτήματα της εποχής μας όπως η βιωσιμότητα και η ηθική διαχείριση των γήινων πόρων, εντυπωσιάζοντας τους κριτές με το πιάτο «Humble Vegetables». Τα ταπεινά λαχανικά που ενέπνευσαν τον σεφ και έδωσαν τον τίτλο του πιάτου δεν ήταν άλλα από τα καρότα, σε μια χορτοφαγική δημιουργία υψηλού επιπέδου που είχε σαν αφετηρία της το street food των Φιλιππίνων όπου μεγάλωσε, ενισχυμένο όμως με τη χαρακτηριστική φυσιολατρία της κουζίνας της Σκανδιναβίας όπου ανδρώθηκε μαγειρικά.

«Στόχος μου είναι να οδηγήσω τη γαστρονομία σε ένα πιο βιώσιμο μονοπάτι» δήλωσε ο Calayag παραλαμβάνοντας πανευτυχής το βραβείο του και συμπληρώνοντας πως «ελπίζω να επηρεάσω κι άλλους σεφ και εστιατόρια προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και να αποδείξω πως σπουδαίο φαγητό μπορεί να γίνει ακόμα και με τα πιο απλά λαχανικά».

Επίσης...

Περισσότερα από

Ποτό