ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα World Class Studios 2021 ξεκινούν!

Το ταξίδι για την ανάδειξη του επόμενου Έλληνα World Class Bartender αρχίζει, με το πρώτο από μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε virtual περιβάλλον και live μετάδοση.

Τα World Class Studios 2021 ξεκινούν!

Παραμένοντας πιστό στο ραντεβού του με την εγχώρια bartending κοινότητα, το World Class 2021 επιστρέφει σε virtual περιβάλλον, προσαρμοσμένο στη νέα πραγματικότητα, με νέα δεδομένα και κανόνες.

Έτσι, το ειδικά σχεδιασμένο World Class Studios Webinar 2021 ετοιμάζεται για την live αναμετάδοσή του την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 2μ.μ., από την facebook σελίδα του World Class Greece, μια ανάσα πριν από τη διεξαγωγή των φετινών World Class Studios 2021: τη σειρά σεμιναρίων που δίνουν σε υποψήφιους bartenders τη δυνατότητα να γνωρίσουν ανερχόμενες τάσεις της παγκόσμιας bartending σκηνής, να ενημερωθούν για τις διαγωνιστικές ενότητες του World Class 2021 και να δηλώσουν συμμετοχή διεκδικώντας τον κορυφαίο τίτλο του Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021.

Στο πρώτο αυτό World Class Webinar, έξι καταξιωμένοι bartenders και World Class νικητές θα παρουσιάσουν τις έξι νέες θεματικές ενότητες, σηματοδοτώντας την αρχή του διαγωνιστικού μέρους του θεσμού στη χώρα μας. Στη συνέχεια, οι επίδοξοι bartenders που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο φετινό World Class θα χρειαστεί, αφού επιλέξουν τη θεματική στην επιθυμούν να διαγωνιστούν, να υποβάλλουν τις πρωτότυπες συνταγές για να διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα bartender για το 2021.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Σιμωνίδης (Greece World Class winner 2016) παρουσιάζει μια εις βάθος ανάλυση της σημασίας της γλυκαντικών παραγόντων σε cocktail παρασκευές με βάση την Ketel One Vodka και επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την υποστήριξη της εγχώριας κοινότητας των bar. Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (Greece World Class Winner 2015) παρουσιάζει την θεματική ενότητα Heart of Gold, που πραγματεύεται την εκχύλιση βοτανικών συστατικών και εσπεριδοειδών για την αριστοτεχνική δημιουργία του απόλυτα ισορροπημένου long drink, Tanqueray No.TEN & tonic. Ο Νίκος Σουρμπάτης (Greece World Class Winner 2019) αναδεικνύει τον ρόλο της καλλιέργειας και της χειρωνακτικής συγκομιδής στην παραγωγική διαδικασία που εξασφαλίζει στην τεκίλα Don Julio όλα εκείνα τα γευστικά χαρακτηριστικά που την έχουν καθιερώσει ως την πρώτη ultra-premium τεκίλα στο Μεξικό, από 100% μπλε αγαύη.

Ο Αχιλλέας Πλακίδας (Greece World Class Winner 2018) αναδεικνύει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για τη σωστή διαδικασία pre-batching, συντήρησης και εμφιάλωσης ενός cocktail, με βάση το Roe & Co Irish Whiskey. Ο Θοδωρής (Τεό) Σπυρόπουλος (Greece World Class Winner 2014) εστιάζει στην μακρόσυρτη και συνάμα παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης του σκωτσέζικου Cardhu 12 yrs Single Malt, αναδεικνύοντας παρασκευές cocktail με τρία μόνο συστατικά. Και ο Ηλίας Μαρινάκης (Greece World Class Winner 2010) αναδεικνύει την καθοριστική σημασία που έχουν τα διαδοχικά βαρέλια παλαίωσης στα αρώματα και τις γευστικές νότες που αποκτά ένα απόσταγμα όπως το ρούμι Zacapa Solera 23, καθώς και τις μεθόδους ανάμιξης που αναδεικνύουν τα αρώματα αυτά σε ένα τελικό σερβίρισμα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Ποτό