ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τσίπουρο «Π5ντε»: παλαιωμένο και άκρως γοητευτικό

Με το όνομά του να προδίδει τα χρόνια που έχει περάσει στο βαρέλι, το παλαιωμένο τσίπουρο «Π5ντε» της οικογένειας Σπυρόπουλου εντυπωσιάζει με τα πλούσια αρώματα και την επίμονη γεύση του.

Τσίπουρο «Π5ντε»: παλαιωμένο και άκρως γοητευτικό

Από τη Βάσω Κουτσοβούλου

Πρόσφατα ήρθε στα χέρια μας το «Π5ντε», το καινούριο premium απόσταγμα της οικογένειας Σπυρόπουλου. Πρόκειται για ένα εκλεκτό παλαιωμένο τσίπουρο που κυκλοφόρησε μόλις τον Δεκέμβριο του 2020 και οφείλει το όνομα του στα 5 χρόνια που πέρασε ωριμάζοντας σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, στο ιδιόκτητο αποστακτήριο της οικογένειας στην Εύβοια, και είναι ένα χαρμάνι από ειδικά επιλεγμένα αποστάγματα, το οποίο προέκυψε ύστερα από πολλές δοκιμές.

Με την εντυπωσιακή συσκευασία και την όμορφη καράφα του να συμπληρώνουν την εικόνα ενός ιδιαίτερα προσεγμένου προϊόντος, μας γέννησε ιδιαίτερη προσμονή να το δοκιμάσουμε, το οποίο και κάναμε άμεσα, με αποτελέσματα αρκετά θεαματικά ώστε να εξασφαλίσει μια θέση ανάμεσα στα 20 καλύτερα πράγματα που είδαμε όλη την περασμένη χρονιά!

Το πλούσιο κεχριμπαρένιο χρώμα του ήταν το πρώτο στοιχείο που μας κέρδισε όταν το σερβίραμε στο ποτήρι, ενώ από την πρώτη στιγμή που το πλησιάσαμε στη μύτη, καταλάβαμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα τσίπουρο με πολύπλοκο άρωμα. Αποκωδικοποιώντας τον ομολογουμένως πλούσιο αρωματικό του χαρακτήρα, μυρίζουμε την πορτοκαλόφλουδα, το αποξηραμένο σύκο, την πικρή́ σοκολάτα, τη βανίλια και το φουντούκι. Έχοντας προϊδεαστεί από το γοητευτικό του άρωμα, συνεχίζουμε την «εξερεύνηση» δοκιμάζοντας και απολαμβάνοντας γεύση πλούσια, μεταξένια υφή και επίμονη επίγευση που διαρκεί για αρκετή ώρα.

Συμπυκνώνοντας στο ποτήρι μια πορεία γεμάτη αναζητήσεις και πειραματισμούς (744 αποστάξεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στο αποστακτήριο Σπυρόπουλου, από τις 24 Δεκεμβρίου του ’13 που πρωτοπήρε μπρος το «καζάνι») το «π5ντε», που έρχεται πλέον ως το signature απόσταγμα της οικογένειας Σπυρόπουλου, γίνεται άλλη μια εξαιρετική απόδειξη ότι το τσίπουρο όχι μόνο μπορεί να παλαιώσει, αλλά και να το κάνει αποκτώντας αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα που του πάει πολύ!

Δοκιμάστε το με σοκολατένια γλυκά και ξηρούς καρπούς, ενώ στους πιο τολμηρούς προτείνουμε πικάντικα τυριά και φουά γκρα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Ποτό