ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καλοκαιρινά cocktails με Metaxa 12

Δυο από τους καλύτερους Έλληνες bartenders, ο Άρης Χατζηαντωνίου (Momix bar) και ο Βασίλης Κυρίτσης (The Clumsies) μοιράζονται μαζί μας αγαπημένα τους cocktails με πρωταγωνιστή το Metaxa 12 αστέρων.

Καλοκαιρινά cocktails με Metaxa 12

Το Metaxa 12 ξεχώρισε αμέσως από την συλλογή του ελληνικού spirit ως ένα ποτό ώριμο και τολμηρό, που συνδυάζει στην μύτη και στο στόμα νότες βαρελιού και νύξεις φρεσκάδας. Βανίλια, αποξηραμένοι ξηροί καρποί και καπνός ισορροπούν μαζί με τα φρούτα και γεμίζουν το στόμα. Τις αρετές που διέκριναν οι Έλληνες mixologists, μας υπογραμμίζουν δύο βραβευμένοι bartenders, o Άρης Χατζηαντωνίου και ο Βασίλης Κυρίτσης, προσφέροντάς μας βήμα - βήμα τις δικές τους καλοκαιρινές εκδοχές, για να κάνουμε κι εμείς τις δικές μας δοκιμές

Άρης Χατζηαντωνίου

Δημιουργός και head bartender του Momix, ο Άρης το καλοκαίρι έχει αδυναμία στον παγωμένο freddo espresso και στις φυσαλίδες – δυο πράγματα που ταιριάζουν εξαιρετικά με το Metaxa!

Espresso under the sun

Καλοκαιρινά cocktails με Metaxa 12

Υλικά
50ml Metaxa 12
5ml σιρόπι βανίλιας
30ml espresso

Εκτέλεση: χτυπάμε όλα τα υλικά στο Shaker με πάγο, σερβίρουμε σε ποτήρι martini και γαρνίρουμε με κόκκους καφέ.

Metaxa Spritz

Υλικά
40ml Metaxa 12
20ml χυμός μήλου
10ml σιρόπι βανίλιας
Αφρώδες κρασί

Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από το κρασί. Χτυπάμε καλά, σερβίρουμε σε ποτήρι κρασιού με πάγο, απογεμίζουμε με το κρασί και γαρνίρουμε με μέντα και πορτοκάλι.

Βασίλης Κυρίτσης

Ο Βασίλης από την έμπειρη ομάδα των The Clumsies ετοιμάζει δυο συνταγές που του θυμίζουν τα καλύτερα καλοκαίρια του και φρεσκάρουν όπως καταδύσεις στο βαθύ γαλάζιο.

El Draque

Υλικά
50ml Metaxa 12
25ml φρέσκος χυμός λάιμ
20ml μέλι
8 φύλλα μέντας
Σόδα

Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από την σόδα. Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε με πάγο, απογεμίζουμε με την σόδα και γαρνίρουμε με λάιμ και μέντα.

Deep Dive

Υλικά
50ml Metaxa 12
15ml λικέρ elderflower
10ml φρέσκο χυμό λεμόνι
2 δόσεις angostura bitters
Mediterranean tonic

Εκτέλεση: προσθέτουμε ένα - ένα τα υλικά σε ένα ποτήρι ανάμειξης μαζί με πάγο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε στο ποτήρι, απογεμίζουμε με το τόνικ και γαρνίρουμε με αγγούρι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Ποτό