ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Haku Vodka

Haku Vodka

Μετά τα γιαπωνέζικα ουίσκι, που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στην βιομηχανία των spirits, σειρά έχουν οι βότκες, που αρχίζουν να εξαπλώνονται με την ίδια ταχύτητα στην παγκόσμια αγορά. Μια τέτοια περίπτωση είναι η Haku, από το αποστακτήριο Suntory.

Haku σημαίνει λευκό και ταιριάζει απόλυτα στο καθαρό και κρυσταλλικό spirit, το οποίο παράγεται 100% από διαλεκτό λευκό ρύζι. Η παραγωγή ξεκινάει στην περιοχή Kagoshima και ολοκληρώνεται στην πόλη Osaka. Αρχικά γίνεται η ζύμωση του ρυζιού και μετά ξεκινάει η απόσταξη σε χάλκινους άμβυκες. Μόλις τελειώσει η πρώτη απόσταξη, ακολουθεί μια δεύτερη που γίνεται με δύο διαφορετικούς τρόπους και στο τέλος γίνεται φιλτράρισμα με κάρβουνα από μπαμπού.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Η μύτη είναι φινετσάτη με ευδιάκριτες νότες λουλουδιών και ρυζιού. Το στόμα είναι πολύ μαλακό, βελούδινο και αρωματικό και τονίζει ακόμα περισσότερο την παρουσία του ρυζιού. Η επίγευση είναι μεγάλη και αφήνει μια ευχάριστη γλυκύτητα. Δοκιμάστε την πρώτα σκέτη για να απολαύσετε όλα τα διακριτικά αρώματα, μετά προσθέστε λίγο πάγο και αν θέλετε κάτι διαφορετικό και δροσερό τότε βάλτε σε ένα ψηλό ποτήρι σόδα και μια φλούδα λεμονιού.

Επίσης...

Περισσότερα από

Ποτό