Follow us

Papa Doble

Papa Doble

Έχοντας γραφτεί στην ιστορία ως το κοκτέιλ του Ernest Hemingway, γνωστού στην Αβάνα ως Papa, το διπλό αυτό daquiry γεννήθηκε στη θρυλική «Floridita» της Κούβας όταν ο πληθωρικός νομπελίστας δημοσιογράφος και συγγραφέας των 50s δοκίμασε το διάσημο frozen daiquiri του Constantino Ribalaigua και είπε: «Ωραίο είναι αλλά θα το προτιμούσα χωρίς ζάχαρη και με διπλάσιο ρούμι». Αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί το «Hemingway daiquiri», που χρόνια αργότερα εμπλουτίστηκε με μαρασκίνο και grapefruit για να αποκτήσει την πιο στρογγυλεμένη, σαγηνευτική του γεύση.

Υλικά
100ml λευκό ρούμι
30ml φρεσκοστημένος χυμός από ροζ grapefruit
20ml λικέρ μαρασκίνο
30ml φρεσκοστημένο lime
30ml σιρόπι ζάχαρης


Ποτήρι bubble, coupette ή martini
Γαρνιτούρα: φέτα grapefruit

Εκτέλεση
Για το σιρόπι ζάχαρης, χτυπάμε ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης στο μπλέντερ για 3 με 4 λεπτά, ή τα τοποθετούμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με μπόλικο πάγο και αναδεύουμε καλά μέχρι να παγώσει το εξωτερικό του σέικερ. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι bubble, coupette ή martini και γαρνίρουμε με μία φέτα grapefruit.

Ημ/νια δημοσίευσης: 12/06/20

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.