ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Flor de Cana

Flor de Cana

Μια από τις σημαντικές αφίξεις στη χώρα, που σίγουρα θα απασχολήσει rum lovers και επαγγελματίες εξίσου, είναι το ρούμι με την οικολογική και κοινωνική συνείδηση, το Flor de Cane.

To αποστακτήριο, που βρίσκεται στο υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Νικαράγουας, μετράει 130 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας, υπό την στενή επίβλεψη της οικογένειας Pellas Canessa. Τα ηνία πλέον έχει η πέμπτη γενιά, η οποία εξελίσσει το ολιστικό μοντέλο βιωσιμότητας στην παραγωγή και ευεργετικών ενεργειών για τους εργαζόμενους και τους φτωχούς πολίτες της Νικαράγουας. Συνοπτικά όλες οι αποστάξεις γίνονται με την χρήση 100% ανακυκλώσιμης ενέργειας, ενώ το αποστακτήριο αναλαμβάνει κάθε χρόνο την φύτευση δέντρων.

Σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, αυτό απολαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση και φαρμακευτική περίθαλψη για την οικογένεια των εργαζομένων, φροντίδα για παιδιά με εγκαύματα και ενίσχυση των οργανισμών που καταπολεμούν τη φτώχεια.

Η ίδια φροντίδα δίδεται και στη παραγωγή των ετικετών, που πραγματοποιείται με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο και με τα καλύτερες πρώτες ύλες.

Στην αγορά βρίσκουμε τις παρακάτω εκδοχές ανάλογα με τα χρόνια παλαίωσης.

Flor de Cana 4 Extra seco: ένα αρωματικό ρούμι παλαίωσης τεσσάρων ετών, με νότες αμύγδαλου και βανίλιας, γεμάτο στόμα, και γευστικό προφίλ με νύξεις σοκολάτας και ελαίων πορτοκαλιού.

Flor de Cana 7 Gran Reserva: μετά από εφτά χρόνια παλαίωσης το ρούμι απελευθερώνει αρώματα ψημένης καρύδας, βανίλιας και σύκων. Το στόμα βγάζει μια ωραία γλυκύτητα, που παραπέμπει σε μέλι. Στην επίγευση κυριαρχεί η μαύρη σοκολάτα.

Flor de Cana 12: τα δώδεκα έτη παλαίωσης προικίζουν το ρούμι με ελκυστικά αρώματα κόκκινων φρούτων, μελιού και ψημένων ξηρών καρπών. Το στόμα είναι πλούσιο με νότες ξύλου, βανίλιας και ψημένων μήλων. Η επίγευση είναι βελούδινη.

Flor de Cana 18: η μακρά παλαίωση φαίνεται στην σύνθετη μύτη, η οποία φλερτάρει με αρώματα βανίλιας, μπαχαρικών, ξηρών καρπών και σοκολάτας. Το στόμα είναι γεμάτο, με πολύ μεγάλη επίγευση.

Flor de Cana 25: παρά την μακρόχρονη παλαίωση, η μύτη έχει εντυπωσιακές νότες φρούτων. Στη συνέχεια ακολουθούν τα αρώματα του βαρελιού, δηλαδή βανίλια, ξύλο, μαύρο κακάο και καβουρδισμένοι ξηροί καρποί. Το στόμα ακολουθεί τη μύτη και η επίγευση παραμένει για μεγάλο διάστημα στον ουρανίσκο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Ποτό