ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Flor de Cana

Flor de Cana

Μια από τις σημαντικές αφίξεις στη χώρα, που σίγουρα θα απασχολήσει rum lovers και επαγγελματίες εξίσου, είναι το ρούμι με την οικολογική και κοινωνική συνείδηση, το Flor de Cane.

To αποστακτήριο, που βρίσκεται στο υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Νικαράγουας, μετράει 130 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας, υπό την στενή επίβλεψη της οικογένειας Pellas Canessa. Τα ηνία πλέον έχει η πέμπτη γενιά, η οποία εξελίσσει το ολιστικό μοντέλο βιωσιμότητας στην παραγωγή και ευεργετικών ενεργειών για τους εργαζόμενους και τους φτωχούς πολίτες της Νικαράγουας. Συνοπτικά όλες οι αποστάξεις γίνονται με την χρήση 100% ανακυκλώσιμης ενέργειας, ενώ το αποστακτήριο αναλαμβάνει κάθε χρόνο την φύτευση δέντρων.

Σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, αυτό απολαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση και φαρμακευτική περίθαλψη για την οικογένεια των εργαζομένων, φροντίδα για παιδιά με εγκαύματα και ενίσχυση των οργανισμών που καταπολεμούν τη φτώχεια.

Η ίδια φροντίδα δίδεται και στη παραγωγή των ετικετών, που πραγματοποιείται με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο και με τα καλύτερες πρώτες ύλες.

Στην αγορά βρίσκουμε τις παρακάτω εκδοχές ανάλογα με τα χρόνια παλαίωσης.

Flor de Cana 4 Extra seco: ένα αρωματικό ρούμι παλαίωσης τεσσάρων ετών, με νότες αμύγδαλου και βανίλιας, γεμάτο στόμα, και γευστικό προφίλ με νύξεις σοκολάτας και ελαίων πορτοκαλιού.

Flor de Cana 7 Gran Reserva: μετά από εφτά χρόνια παλαίωσης το ρούμι απελευθερώνει αρώματα ψημένης καρύδας, βανίλιας και σύκων. Το στόμα βγάζει μια ωραία γλυκύτητα, που παραπέμπει σε μέλι. Στην επίγευση κυριαρχεί η μαύρη σοκολάτα.

Flor de Cana 12: τα δώδεκα έτη παλαίωσης προικίζουν το ρούμι με ελκυστικά αρώματα κόκκινων φρούτων, μελιού και ψημένων ξηρών καρπών. Το στόμα είναι πλούσιο με νότες ξύλου, βανίλιας και ψημένων μήλων. Η επίγευση είναι βελούδινη.

Flor de Cana 18: η μακρά παλαίωση φαίνεται στην σύνθετη μύτη, η οποία φλερτάρει με αρώματα βανίλιας, μπαχαρικών, ξηρών καρπών και σοκολάτας. Το στόμα είναι γεμάτο, με πολύ μεγάλη επίγευση.

Flor de Cana 25: παρά την μακρόχρονη παλαίωση, η μύτη έχει εντυπωσιακές νότες φρούτων. Στη συνέχεια ακολουθούν τα αρώματα του βαρελιού, δηλαδή βανίλια, ξύλο, μαύρο κακάο και καβουρδισμένοι ξηροί καρποί. Το στόμα ακολουθεί τη μύτη και η επίγευση παραμένει για μεγάλο διάστημα στον ουρανίσκο.

Επίσης...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Περισσότερα από

Ποτό

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.

Πώς θα φτιάξεις το Spumante

Η συνταγή για το κοκτέιλ Spumante.