ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Roku Gin

Roku Gin

Μια από τις πιο δυναμικές αφίξεις στον χώρο του gin, το Roku έρχεται από το Suntory της Ιαπωνίας, όπου έξι ιαπωνικά βότανα ενώνονται με άλλα οκτώ, μαζεμένα από διάφορες γωνιές του κόσμου, για μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή συνταγή.

Την άνοιξη μαζεύονται τα λουλούδια και τα φύλλα Sakura, το καλοκαίρι το τσάι sencha και gyokuro, το φθινόπωρο το πιπέρι sansho και το χειμώνα το γνωστό μας εσπεριδοειδές yuzu. Οι δημιουργοί του Roku είναι πολύ σχολαστικοί και επιλέγουν να συλλέξουν κάθε βότανο την εποχή της συγκομιδής του και να το αποστάξουν ξεχωριστά στους άμβυκες για να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην συνέχεια προσθέτουν κλασικά άρκευθο, κόλιανδρο, ρίζα αγγελική, κάρδαμο, κανέλα, φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού. Η τελική απόσταξη γίνεται παραδοσιακά και το gin εμφιαλώνεται σε ένα εντυπωσιακό χειροποίητο γυάλινο μπουκάλι, που έχει χαραγμένα τα έξι ιαπωνικά βότανα.

Στην εκρηκτική του μύτη αρχικά πρωταγωνιστούν τα αρώματα λουλουδιών και πράσινου τσαγιού, ενώ στη συνέχεια αρχίζουν να εμφανίζονται οι σύνθετες νότες yuzu, άρκευθου και γλυκών μπαχαρικών, που κορυφώνονται με πιπεράτη επίγευση. Το Roku είναι ένα gin που μπορεί άνετα να σταθεί σκέτο στο ποτήρι, ξεδιπλώνοντας τα αρώματά του, απολαμβάνεται όμως εξίσου καλά και με λίγο πάγο, ή σε gin & tonic.

Ημ/νια δημοσίευσης: 04/06/20

Επίσης...

Περισσότερα από

Ποτό