ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Margarita σε καλοκαιρινό comeback

Τι φωνάζει «καλοκαίρι» περισσότερο από μια παγωμένη Margarita; Δύο παγωμένες Margaritas και μάλιστα σε καινούρια twists, εμπνευσμένα από δυο αγάπες.

Η Margarita σε καλοκαιρινό comeback

Μετά από τόσες εβδομάδες που μείναμε σπίτι μας και πειραματιστήκαμε με συνταγές και μαγειρικές, τώρα είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την εξάσκηση που κάναμε και να μοιραστούμε τις δημιουργίες με φίλους στον κήπο, στην βεράντα ή στην αυλή μας.

Το Cointreau, το iconic γλυκόπιοτο ποτό πορτοκαλιού, που αποτελεί την βάση της θρυλικής Margarita, γιορτάζει το comeback μας στην κανονικότητα, με δυο ολόφρεσκες, εύκολες και γρήγορες συνταγές.

Η Spring Margarita είναι η μία, που μας ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς με αναφορά σε έναν μεγάλο έρωτα: αυτόν του Πέρση αυτοκράτορα Shah Jahan και της γυναίκας του Mumtaz Mahal. Προς τιμήν της αγαπημένης του, ο Shah δημιούργησε το διάσημο και αιώνιο Taj Majal κι αυτή η απόλυτη ένωση των δυο τους, μεταφράζεται με το συγκλονιστικό δέσιμο του τριαντάφυλλου με το Cointreau και την τεκίλα.

Η Summer Margarita απ’ την άλλη, προέρχεται από μια διαφορετική αγάπη: αυτή που έχουμε οι περισσότεροι για την ζουμερή φράουλα. Στον Λονδίνο, μάλιστα, υπάρχει ένας μύθος που λέει πως, όποιος δαγκώσει την πρώτη φράουλα του χρόνου, θα δει όλες τις ευχές του να εκπληρώνονται. Το συγκεκριμένο cocktail θα πραγματοποιήσει σίγουρα κάθε ευχή για καλοκαιρινή νοστιμιά, με την ένταση της φράουλας να εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο με την προσθήκη του αλατιού και κάθε γουλιά να φρεσκάρει τον ουρανίσκο μας.

Η Margarita σε καλοκαιρινό comeback

Δοκιμάστε και τις δυο και δημιουργήστε με την παρέα σας την δικιά σας ιστορία…

Spring Margarita

Υλικά
30ml Cointreau
50ml τεκίλα
20ml φρέσκο λάιμ
5ml σιρόπι τριαντάφυλλο
Λευκό ή ροζ αλάτι

Εκτέλεση
Απλώνουμε το αλάτι σε μια πιατέλα και αφού αλείψουμε το χείλος του ποτηριού με μια φέτα από το lime, γυρίζουμε το ποτήρι ανάποδα και περιστρέφουμε το χείλος του στο αλάτι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο shaker μαζί με μπόλικο πάγο και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σουρώνοντας.

Summer Margarita

Υλικά
30ml Cointreau
50ml τεκίλα
20ml φρέσκο χυμό λάιμ
5ml σιρόπι ζάχαρης
4 φρέσκιες φράουλες
Ανθό αλατιού

Εκτέλεση
Απλώνουμε το αλάτι σε μια πιατέλα και αφού αλείψουμε το χείλος του ποτηριού με μια φέτα από το lime, γυρίζουμε το ποτήρι ανάποδα και περιστρέφουμε το χείλος του στο αλάτι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο shaker μαζί με μπόλικο πάγο και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σουρώνοντας.

Επίσης...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Περισσότερα από

Ποτό

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.

Πώς θα φτιάξεις το Spumante

Η συνταγή για το κοκτέιλ Spumante.