ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μυρσίνη Σπανέλη, η Liquid Μama του ελληνικού bartending

Πληθωρική, χαμογελαστή και φιλόξενη, η Μυρσίνη Σπανέλη σου δίνει την αίσθηση ότι η μπάρα της ανήκει, ενώ έχοντας καταφέρει να αλλάξει το DNA των κλασικών cocktails με τρόπο εντυπωσιακό, έχει κερδίσει τον τίτλο της…Liquid Mama!

Μυρσίνη Σπανέλη, η Liquid Μama του ελληνικού bartending

Δεν γίνεται να μην την προσέξεις: πληθωρική, χαμογελαστή και φιλόξενη, σου δίνει την αίσθηση ότι η μπάρα της ανήκει. Η Μυρσίνη Σπανέλη βρίσκεται στο χώρο από τα 18 της χρόνια και μέσα στην έκρηξη του Ελληνικού bartending ήταν από τις παρουσίες που ξεχώρισε. Δουλεύει πάρα πολύ και φαίνεται ότι κινητήριος δύναμη για όλα είναι η αγάπη της για τα spirits και την δημιουργία νέων συνταγών από το μηδέν. Οι προτάσεις της είναι αστείρευτες, με ένα και μοναδικό κοινό: την πρωτοτυπία.

Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα με πρώτο στόχο να ασχοληθεί με την μαγειρική. Όταν διαπίστωσε, όμως, ότι η ζωή του μάγειρα είναι μοναχική και περιορισμένη μέσα στην κουζίνα, άλλαξε αμέσως ρότα και βρήκε το κατάλληλο χώρο για να εκφράσει την κοινωνικότητα της: το bar. Η σχέση ήταν καρμική. Οι άνθρωποι που την έχουν δει εν ώρα… shaker, επιστρέφουν για να την ξαναδούν και να ξαναπιούν τα ποτά της. Δεν είναι τυχαίο ότι στον κόσμο του bartending την φωνάζουν Liquid Mama, αφού καταφέρνει να αλλάξει το DNA των κλασικών cocktail με τρόπο εντυπωσιακό, χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνικές ανθράκωσης, αποχρωματισμού, ζύμωσης και μαγειρέματος. Το 2017 κατέκτησε την τέταρτη θέση στον ελληνικό τελικό του καλύτερου World Class Bartender of the Year, έκτοτε όμως δεν έχουμε σταματήσει να δοκιμάζουμε extravagated συνταγές της στο «Blend» και στο «Athenee». Αυτήν την περίοδο, το pop up antifreezing μενού της στο «Boogie Bar» του Χολαργού, όπου συχνάζει Πέμπτες και Παρασκευές, είναι μια ακόμα αποκάλυψη!

Υπήρξε κάποιο εμπόδιο που συνάντησες και έπρεπε να ξεπεράσεις επειδή ήσουν γυναίκα στο χώρο του bartending;

Σκέφτηκα πολύ αυτή την ερώτηση αλλά δεν υπήρχε κάτι τόσο δύσκολο. Από την αρχή έθετα τον πήχη μόνη μου. Ίσως οι ευκαιρείς να ήταν κάπως λιγότερες αρχικά, αλλά αν έχεις αποτέλεσμα, αργά η γρήγορα θα έρθουν περισσότερες! Η φύση αυτής της δουλειάς είναι δύσκολη εκ των πραγμάτων, μα ό,τι αγαπάς δεν σου μοιάζει αγγαρεία αλλά ευχαρίστηση! Ας πούμε λοιπόν ότι δύσκολες ήταν οι συνθήκες αυτού του επαγγέλματος και η αντίθετη φύση του με μια συμβατική ζωή - είναι κάτι που όσοι σκέπτονται να ασχοληθούν με το επάγγελμα πρέπει να λάβουν υπόψη! Στην αρχή οι γυναίκες του χώρου υστερούσαμε αριθμητικά, τώρα όμως εμφανίζονται όλο και περισσότερες αξιόλογες συνάδελφοι και αυτό είναι πολύ ευχάριστο.

Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου στο χώρο που ξεχωρίζεις;

Αυτή που περνώ τώρα! Και σύντομα θα σας αποκαλύψω τα αποτελέσματα της!

Ladies Gin & Tonic

Το αγαπημένο μου cocktail θα είναι πάντα ένα καλοφτιαγμένο Gin & Tonic. Θα σας προτείνω λοιπόν ένα gin tonic αφιερωμένο στις κυρίες των bars!

Perfect GnT

Glass: Collins
Method: Stir/ Build
Ice: Ice Up Collins
Garnish: φλούδα λάιμ

50ml G’Vine Floraison (premium ανθικό gin)
100ml Premium Indian tonic

Εκτέλεση: Ανακατέψτε το τζιν με πάγο, ώστε να επιτύχετε σωστό dilutionκαι σερβίρετε πάνω από ένα κομμάτι clear πάγου σε σχήμα collins, σε ανάλογο παγωμένο Collins ποτήρι. Έπειτα απογεμίστε με παγωμένο Indian tonic και αρωματίστε με φλούδα lime. Cheers ladies!

Επίσης...

Περισσότερα από

Ποτό