ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαίρη Ταλαιπώρου: μια ιέρεια πίσω απ’ τα bars

Σπούδασε εφαρμοσμένη πληροφορική, όμως την κέρδισαν οι μπάρες, μέσω των οποίων αναδείχθηκε ως ηγετική φυσιογνωμία μιας γενιάς bartenders που έβαλαν την γυναικεία ευρηματικότητα στο shaker.

Μαίρη Ταλαιπώρου: μια ιέρεια πίσω απ’ τα bars

Η Μαίρη Ταλαιπώρου είναι από τις γυναίκες που έχουν ξεχωρίσει στο χώρο του bartending, φέρνοντας στο προσκήνιο όχι μόνο το ταλέντο της να στο δημιουργεί πρωτότυπες συνταγές, αλλά την δική της, προσωπική και ιδιαίτερη αισθητική, με την οποία μπολιάζει ό,τι κι αν κάνει, εμφυσώντας του ένα κομμάτι της προσωπικότητάς της. Πίσω από την μπάρα του «Nikkei Peruvian Resto Bar Athens» (Δεινοκράτους 10, 2107239366 – Bar Awards 2019) στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, αλλά και σ’ αυτήν του «Nikkei Mykonos Peruvian Experience Restaurant» στη Χώρα της Μυκόνου, παντρεύει ευρηματικά τα υλικά της διάσημης κουζίνας, και παράλληλα χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνικές ανθράκωσης και ζαχαροπλαστικής. Ιδανικές για το foodpairing στο οποίο ειδικεύεται το κομψό resto bar, οι συνταγές της έχουν έντονη προσωπικότητα και χαρακτηριστικό άγγιγμα, όμως για να φτάσει στην αναγνώριση, ο δρόμος της δεν ήταν εύκολος. Ως γυναίκα, έπρεπε να δουλέψει διπλά για να αποδείξει τις ικανότητές της…

Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που συνάντησες και έπρεπε να ξεπεράσεις επειδή ήσουν γυναίκα στο χώρο του bartending;

Όταν επέστρεψα στην Αθήνα, αφού τελείωσα τις σπουδές μου στην επαρχία και αναζήτησα για πρώτη φορά δουλειά γύρω από το χώρο της φιλοξενίας, γιατί ήδη εργαζόμουν σε φροντιστήριο ως καθηγήτρια, είχα πάρει την τρομερή απάντηση... «Μα είσαι πολύ κοντούλα βρε κορίτσι μου» μέσα στο μπαρ χάνεσαι πίσω από τα μπουκάλια! Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά άκουσα ότι, ως κριτήριο στη δουλειά αυτή, απασχολούσε το ύψος και όχι οι ικανότητες! Ευτυχώς δεν έδωσα και πολύ σημασία και συνέχισα την αναζήτηση… Μετά το ύψος, ήρθα αντιμέτωπη με την αμφισβήτηση του φύλλου μου. Πως μπορεί μια γυναίκα να τα βγάλει πέρα σε μια τόσο απαιτητική νυχτερινή δουλειά; Τα πράγματα όμως άλλαξαν και οι γυναίκες του χώρου αποδείξαμε ότι όχι μόνο μπορούμε, αλλά οι προτάσεις μας ξεχωρίζουν. Σήμερα τρέχω τις λίστες των Nikkei και οι συνάδελφοι μου σέβονται πολύ την δουλειά μου.

Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου, που ξεχωρίζεις;

Η πιο σημαντική στιγμή μου ήταν όταν ανέλαβα την θέση της πρέσβειρας της Schweppes! Ένιωσα μεγάλη χαρά όταν ένα τέτοιο brand με επέλεξε, με εκπαίδευσε και θέλησε να είμαι το πρόσωπο του στην Ελληνική αγορά!

Schweppes Prunus Persica από την Μαίρη Ταλαιπώρου

Δε θα μπορούσα να μην έχω αδυναμία στα ανθρακούχα highballs. Οι φυσαλίδες είναι παιχνιδιάρικες, ζωηρές και πολύ ευχάριστες. Πολύ αγαπημένο μου το δροσερό και ανθικό "Schweppes Prunus Persica"

Υλικά

Μαίρη Ταλαιπώρου: μια ιέρεια πίσω απ’ τα bars

40 ml Brugal 1888
15ml sherry aged wine

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα spirits και απογεμίζουμε με Schweppes aromatic tonic. Γαρνίρουμε με ένα φύλλο cappuccino.

Επίσης...

Περισσότερα από

Ποτό