Follow us

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το 12ο World Class Competition Studios

Μια σειρά από συναρπαστικά δημιουργικά workshop κηρύσσουν την έναρξη του μεγαλύτερου διαγωνισμού bartending παγκοσμίως, που ξεκινάει τo roadshow του από τις 18 έως τις 24 Φεβρουαρίου, αναζητώντας τους καλύτερους επαγγελματίες bartenders όλης της Ελλάδας.

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το 12ο World Class Competition Studios

Ολότελα συναρπαστικό και διαφωτιστικό θα είναι το ξεκίνημα της δημιουργικής κούρσας για το World Class Competition 2020, τον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό bartending, που στη 12η διοργάνωσή του αναζητά τα καλύτερα ταλέντα της Ελλάδας. Μια σειρά από studios σε 4 μεγάλες πόλεις της χώρας, από τις 18 έως τις 24 Φεβρουαρίου, θα γίνει η αφορμή ώστε 4 αναγνωρισμένοι, παλαιότεροι νικητές του Worldclass Greece – o Βασίλης Κυρίτσης (2012), ο Θοδωρής Πύριλλος (2013), ο Πάνος Κανατσούλης (2017) και ο Νίκος Σουρμπάτης (2019) – να έρθουν σε επαφή με την κοινότητα του σύγχρονου ελληνικού bartending, και να αναπτύξουν κάποια από τα πιο καυτά trends της παγκόσμιας fine drinking σκηνής.

Ηλεκτρισμένα και γεμάτα ενέργεια, τα events του World Class Competition είναι σταθερά το ιδανικό τερέν για να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε μερικά από τα πιο δημιουργικά μυαλά του ελληνικού bartending στην κορυφή της φόρμας τους – είναι φυσικό, λοιπόν, οι φετινές δράσεις του WCC να μπαίνουν κατευθείαν στα not to be missed ραντεβού της χρονιάς. Άλλωστε, πρωτοβουλία της Diageo που επί σειρά ετών αναδεικνύει τα δυναμικότερα ταλέντα της bartending σκηνής, το World Class Competition συμβάλει απτά όχι μόνο στην υποστήριξη της ελληνικής fine drinking κοινότητας, αλλά και στην διαμόρφωση της δυναμικής που επιδεικνύει η χώρα τα τελευταία χρόνια, εξελίσσοντας όλο και περισσότερο την κουλτούρα των εξαιρετικών cocktails και αποσταγμάτων.

​Τα ραντεβού του WCC Roadshow

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το 12ο World Class Competition Studios

Η βιωσιμότητα στο fine drinking, ο σαγηνευτικός κόσμος του blending, η επιρροή των βοτάνων σε ένα ποτό, αλλά και ο μαγικός «κανόνας των τριών» στα κλασικά κοκτέιλς, είναι οι τέσσερις θεματικές του WCC Roadshow, που θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου (1.30μμ στο «Divani Palace Acropolis» - Παρθενώνος 19-25), τη Λάρισα στις 19 Φεβρουαρίου (1.30μμ στο «Divani Palace Larissa» - Παπαναστασίου 19), τη Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου (1.30μμ στο «Mediterranean Palace» - Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου) και το Ηράκλειο στις 24 Φεβρουαρίου (1.30μμ στο «GDM Megaron Hotel» - Δούκος Μποφώρ 9). Τέσσερα κορυφαία brands, συνδεδεμένα με ισάριθμες παγκόσμιες τάσεις, θα αποτελέσουν τους άξονες των workshops που θα παρουσιάσουν οι πρωταθλητές του World Class Greece, καλώντας τους συμμετέχοντες να εμπνευστούν και να καταθέσουν τις δικές τους συνταγές, διεκδικώντας μια θέση στον ελληνικό διαγωνισμό του World Class Competition. Και το καλύτερο: η συμμετοχή στα workshops είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτεί προεγγραφή, ενώ σε κάθε πόλη θα κληρωθούν 2 δωροεπιταγές εξοπλισμού bartending, αξίας 250 ευρώ η κάθε μία!

Ketel One | Sweet Spot

Eμπνευσμένος από την πρωτοβουλία «Better Drinking» της Ketel One Vodka, ο Νίκος Σουρμπάτης (World Class Winner Greece 2019), θα μιλήσει για την έννοια της βιωσιμότητας στο fine drinking και το πώς η οικολογική και κοινωνική συνείδηση μπορεί να εκφραστεί μέσα από την χρήση βέλτιστων συστατικών και μεθόδων, που θεμελιώνουν την έννοια του «better drinking».

Εξηγώντας πώς η φιλοσοφία των «salvaged goods», των διασωσμένων προϊόντων και των leftovers, μπορεί να ενσωματωθεί στην δημιουργία ενός κορυφαίου σερβιρίσματος, θα καλέσει τους συμμετέχοντες να μετατρέψουν κάτι που, σε άλλη περίπτωση θα απορριπτόταν ως υποπροϊόν της καθημερινής τους προετοιμασίας, σε γευστικό συστατικό ενός Ketel One Vodka κοκτέιλ.

Ron Zacapa Solera 23 | From Cask to Cocktail

Τον σαγηνευτικό κόσμο του blending θα μας καλέσει να εξερευνήσουμε ο Πάνος Κανατσούλης (World Class Winner Greece 2017), εστιάζοντας στα βαρέλια και την τέχνη της ωρίμανσης, μια τέχνη κρίσιμη και για την γευστική ανωτερότητα του Ron Zacapa Solera 23. Η αλληλεπίδραση ενός spirit με το βαρέλι που το φιλοξενεί μέχρι να ωριμάσει, μπορεί να δημιουργήσει πάνω από 500 γευστικές νότες στο Ron Zacapa και είναι λογικό, αφού κάθε χρόνο που περνάει, το βαρέλι εκφράζει τη δική του ιστορία: μια ιστορία ζωντανή όσο και το ίδιο το ξύλο απ’ το οποίο αποτελείται.

Μιλώντας για αυτήν την επίδραση που έχει η κάθε αλληλεπίδραση του ξύλου με το τελικό απόσταγμα, τις χημικές διεργασίες που εμπλέκονται αλλά και τους εξωγενείς παράγοντες που συνθέτουν το μακρύ και γεμάτο γευστικές στροφές ταξίδι ενός αποστάγματος από το βαρέλι ως το ποτήρι του κοκτέιλ, θα εξηγήσει πώς μπορούμε να σχεδιάζουμε κοκτέιλ τα οποία θα επιστρατεύουν πλήρως αυτή την πολύπλοκη σχέση και θα καλέσει τους συμμετέχοντες να εστιάσουν σε έναν τύπο βαρελιού του συστήματος Solera (Αμερικάνικη ή Ευρωπαϊκή Δρυ, ex-Bourbon ή Sherry Olorosso/Pedro Ximenez) και να αναδείξουν μια συγκεκριμένη γευστική του νότα μέσα από τη δημιουργία τους.

Cardhu 12yrs Single Malt Whisky | The Rule of Three

Δανειζόμενος τον «Κανόνα των Τριών» από τη λογοτεχνία, ο Θοδωρής Πύριλλος (World Class Winner Greece 2013) θα αναδείξει τη συναρπαστική ιδιότητα του αριθμού 3, που αποτελεί και τον χρυσό αριθμό της αποσταγματοποιίας: το Σκωτσέζικο ουίσκι, για παράδειγμα, δεν χρειάζεται παρά τρεις πρώτες ύλες για να δημιουργηθεί, κριθάρι, μαγιά και νερό και το Cardhu 12yrs, με τη φρέσκια φωτεινότητα και γευστική πολυπλοκότητά του, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα το πώς η αχανής πολυπλοκότητα ενός τέλεια ισορροπημένου Malt μπορεί να εντοπιστεί στη σωστή χρήση αυτών των τριών βασικών υλικών, συνδυασμένων με την την τεχνογνωσία του αποσταγματοποιού.

Αυτήν την λιτή δημιουργικότητα θα ζητήσει να επιδείξουν και οι συμμετέχοντες, δημιουργώντας ένα καινούργιο Cardhu Classic που θα σταθεί ανάμεσα σε κλασικά κοκτέιλς όπως το Old Fashioned ή το Manhattan, χρησιμοποιώντας – το μαντέψατε –μόνο τρία συστατικά, μόνο ένα εκ των οποίων χειροποίητο.

Tanqueray No. Ten Gin | Heart of Gold

Αναλύοντας την χρυσή εποχή που διανύει το παγκόσμιο bartending, ο Βασίλης Κυρίτσης (World Class Winner Greece 2012) θα αναφερθεί στην παγκόσμια τάση που εστιάζει όχι μόνο στα συστατικά που συνθέτουν ένα κοκτέιλ, αλλά και στα επιμέρους στοιχεία που αποτελούν καρδιά των ίδιων των αποσταγμάτων και λικέρ που πρωταγωνιστούν στα κοκτέιλ αυτά. Στοιχεία σημαντικά όχι μόνο επειδή συνθέτουν τα καλύτερα αποστάγματα στο κόσμο, αλλά ταυτόχρονα γιατί βοηθούν στη δημιουργία των γεύσεων και τελικά των ιστοριών που αφηγούνται τα κοκτέιλ μας κάθε βράδυ.

Εξηγώντας πώς και γιατί το Tanqueray No. Ten προμηθεύεται τα βότανα και φρούτα του από επιλεγμένα σημεία, και πώς μεταφράζει αυτές τις γεύσεις από ακατέργαστο υλικό στο χαρακτηριστικό προφίλ του, θα καλέσει τους συμμετέχοντες να εμπνευστούν από αυτό το ταξίδι και να δημιουργήσουν ένα κοκτέιλ βασισμένο πάνω στη γεύση και την εκχύλιση των βοτάνων που αποτελούν καρδιά του Tanqueray No. Ten Gin.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.