ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Cocktails με nikkei φιλοσοφία στο Μέτς

Εδώ και λίγες εβδομάδες έκανε την εμφάνιση του στην Αθήνα ένα λιλιπούτειο εστιατόριο bar, το Huaca Nikkei resto bar. Η μπάρα του μοιράζεται σε δυο spot, ένα για την δημιουργία των Nikkei πιάτων και ένα για το «χτύπημα» του shaker με την υπογραφή του Άρη Χατζηαντωνίου.

Cocktails με nikkei φιλοσοφία στο Μέτς

Οι συνταγές ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και είναι σαφώς επηρεασμένες από την Ιαπωνική και Περουβιανή κουλτούρα. Ο Άρης Χατζηαντωνίου έχει δημιουργήσει έναν πολύ comfort κατάλογο με έναν μετρημένο αριθμό ποτών, τόσο όσο για να παίξεις ευχάριστα, μαζί με τις αυθεντικές γεύσεις ,που ετοιμάζει ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης.

Cocktails με nikkei φιλοσοφία στο Μέτς

Πρώτα δοκιμάσαμε την Huaca Margarita. Πολύ ιδιαίτερη. Βγάζει μια πολύ ευχάριστη φρεσκάδα, που προκύπτει από το φρέσκο λάιμ και εμπλουτίζεται από πρωτότυπες νότες θυμαρίσιου μελιού, κουρκουμά και μαύρου πιπεριού. Πολύ καλή αρχή.

Εξίσου καλό είναι το παραδοσιακό Pisco Sour. H τσαχπινιά σε αυτό είναι το σπιτικό σιρόπι και η βέλγικη μαρέγκα. Μπορείτε να το πάρετε στην αρχή και να το κρατήσετε πασπαρτού με τα σεβίτσε από λαβράκι ή μαγιάτικο. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το Negro Daiquiri. Αξίζει σίγουρα την δοκιμή. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μαύρο daiquiri και έχει τόσο εκρηκτική γεύση, που συνδυάζει το ξύδι βαλσάμικο, με την καστανή ζάχαρη και τις πίκλες αχλαδιού. Για κάτι πιο κλασικό, υπάρχουν δύο επιλογές το Rock Old Fashioned και το Not a Americano. Ειδικά στην περίπτωση του Americano highlight είναι η ένωση της φράουλας με το θυμάρι και την σπιτική σόδα. Ταιριάζουν πάρα πολύ και τα δυο με την ταλιάτα μόσχου blanc angus, με το ταρτάρ μόσχου και με το φοβερό ρολάκι με foie gras.

Τη λίστα των cocktails συμπληρώνουν δυο νόστιμες συνταγές με κρασί και μια χωρίς αλκοόλ αλλά με την ένταση του passion fruit.

Στο Huaca το φλερτ ανάμεσα στα cocktails και στις γεύσεις έχει επιτυχία και περιμένουμε να δούμε τι άλλα ζευγάρια θα ανακαλύψουμε στην πορεία του μαγαζιού.

Επίσης...

Περισσότερα από

Ποτό