ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα Ελληνικά Αποστάγματα πάνε Ζάππειο

Ούζα, τσίπουρα, μαστίχες και μια μεγάλη συλλογή από επώνυμα ελληνικά αποστάγματα θα συγκεντρωθούν για μια μέρα στο κέντρο της Αθήνας…

Τα Ελληνικά Αποστάγματα πάνε Ζάππειο

Μια από τις εκθέσεις, που περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον, είναι τα Ελληνικά Αποστάγματα, που διοργανώνει η εταιρεία Vinetum. Σημειώστε, λοιπόν, ότι έρχεται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, σε κλασικό πλέον χώρο, στην Αίγλη Ζαππείου.

Για μια ακόμα χρονιά, η αίθουσα Ολυμπία της ιστορικής Αίγλης θα γεμίσει με τσίπουρα, ούζα, αποστάγματα σταφυλής και διάφορα διαλεκτά ηδύποτα. Τα ελληνικά spirits τα τελευταία χρόνια έχουν την τιμητική τους. Ανανεωμένα και ραφιναρισμένα, έχουν καταφέρει να ξεκλειδώσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και να κερδίσουν καταναλωτές και επαγγελματίες. Μια βόλτα να κάνεις σε ενημερωμένα bar και κάβες θα εντοπίσεις μια μεγάλη συλλογή με ελκυστικό packaging και διαφορετικές δυνατότητες απόλαυσης.

Γι' αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τα τοπικά αποστάγματα και να ανακαλύψουν την δυναμική τους, η έκθεση Ελληνικό Απόσταγμα 2020 είναι η καλύτερη ευκαιρία. Εκεί, θα βρίσκονται συγκεντρωμένες εκατοντάδες ετικέτες, που είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν διαφορετικά όλες μαζί. Μπορείτε να κάνετε συγκριτικές δοκιμές ανάμεσα σε ούζα και τσίπουρα, να ανακαλύψετε δυσεύρετες ετικέτες, να δοκιμάσετε premium εκδοχές, που περνάνε από πολλαπλές αποστάξεις και να ερευνήσετε γευστικά σπάνια λικέρ από ελληνικά φρούτα και βότανα.

Τα Ελληνικά Αποστάγματα πάνε Ζάππειο

Πέρα από τις γευστικές δοκιμές, θα βρεθείτε τετ α τετ με τους παραγωγούς και θα μάθετε ιστορίες παραγωγής από τους ίδιους τους δημιουργούς. Η μέρα θα είναι όλη αφιερωμένη στα ελληνικά spirits, από τη 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Παράλληλα, θα τρέχουν παρουσιάσεις και σεμινάρια με ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη θεματολογία, όπως μας έχουν συνηθίσει σε όλες τις εκδηλώσεις τους οι άνθρωποι της Vinetum.

Να δώσετε προσοχή στις ετικέτες μαστίχας, τεντούρα, κίτρου: τα συγκεκριμένα ποτά ανεβαίνουν συνέχεια και διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο σε σύγχρονες συνταγές cocktails.

H είσοδος για τους επαγγελματίες και τους φοιτητές οινολογίας είναι δωρεάν. Για τους καταναλωτές είναι 10€ και για τους φοιτητές 5€ και δίνεται μαζί ένας αναλυτικός κατάλογος με όλους τους εκθέτες και τα προϊόντα και ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας αποσταγμάτων.

Επίσης...

Περισσότερα από

Ποτό